HABER

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'te açıklamalarda bulundu

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Genişletilmiş İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Bakan Gül, Türkiye’nin yeni bir sivil anayasaya ihtiyaç duyduğunu ve sivil anayasanın oluşturulması için tüm muhalefet partilerinin çalışarak topluma karşı görevlerini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e geldi. Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Danışma Kurulu Toplantısı’na Gül’ün yanı sıra Gaziantep AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Belediye başkanları, milletvekilleri ve partililer katıldı. Bakan Gül, Türkiye’nin yeni bir sivil anayasaya ihtiyaç duyduğunu ve sivil anayasanın oluşturulması için tüm muhalefet partilerinin çalışarak topluma karşı görevlerini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Bakan Gül, Batı’nın terörle mücadelede ve insan haklarının korunması yönünde sözde hareket ettiğini söyleyerek Türkiye’nin mazlumlara kucak açtığını dile getirdi.

’SİVİL ANAYASAYI YAPMAK İKTİDARIN DA MUHALEFETİN DE GÖREVİDİR’

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sivil anayasanın muhalefetin de desteği ile yapılmasının kaçınılmaz olduğunu ve sivil anayasayı yapmanın millete karşı bir sorumluluk olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Yeni yüzyıla, Yeni Anayasa ile girmek hepimizin boynunun borcudur. Bu konuda muhalefetin kaçma lüksü yoktur. Demokrasi yapmış gibi yapmakla olmaz. İşte yeni anayasa sivil anayasayı masada yapmaktan hiçbir muhalefetin kaçma lüksü yoktur ve bu milletimize karşı bir sorumluluktur. Buradan bir kez daha hatırlatıyorum Cumhur İttifakı ile kurduğumuz güçlü ve büyük ittifakla yolumuza devam ediyoruz."

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler