HABER

ABD'de sinagogda düzenlenen 7 bin kişilik düğüne tepki

ABD'nin New York Valisi Andrew Cuomo, koronavirüs (Covid-19) kısıtlamalarına rağmen bir sinagogda binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen düğününe tepki gösterdi.

ABD'nin New York kentindeki bir sinagogda binlerce kişinin birarada bulıunduğu evlilik kutlaması ülkede tepkilere neden oldu. Brooklyn'de bir Hasidik düğünü, Belediye Başkanı Bill de Blasio'nun koronavirüs kısıtlamalarına meydan okuyan 7 bin maskesiz insan bir sinagogda düğün düzenledi. Williamsburg'daki Yetev Lev tapınağında, Satmar Büyük Haham Aaron Teitelman'ın torunu Yoel Teitelbaum'un evliliklerini kutlamak için kalabalıklar omuz omuza toplandı.
NEW YORK VALİSİ TEPKİ GÖSTERDİ
New York eyalet valisi Andrew Cuomo, koronavirüse rağmen sinagogda binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen düğününe 'Bu yasa dışı ve New York halkına saygısızlık. Bu konuda düğüne katılan herkes suçludur' diyerek tepki gösterdi.
YEDİ BİN KİŞİ KATILDI
Gizli tutulması için kişilerin düğüne yalnızca sözlü olarak davet edildiği belirtilirken, Vali Cuomo, 'Böyle bir şeyin sır olarak kalması nasıl mümkün olabilir' diyerek, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ifade etti.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler