HABER

13 yavru köpek ağzı kapalı çuvala konularak sokağa atıldı; o anlar kamerada

SİVAS'ın Hafik ilçesinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce 13 yavru köpek ağzı kapalı çuvala konularak sokağa atıldı. Olay anı güvenlik kameralarına yansırken, yavruları bırakan şüphelilerin bulunması için arama çalışması başlatıldı.

Olay, ilçe merkezinde 30 Eylül akşamı yaşandı. İlçede yaşayan Osman Gökhan Güven, Atatürk Caddesi üzerinde yürürken bir veteriner kliniği önündeki çuvaldan ses geldiğini fark etti. Çuvala yaklaşan Güven, ağzı kapalı çuvalı açtığında içerisinde 13 yavru köpeğin olduğunu gördü. Güven, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü arayarak yardım istedi. Yavru köpeklerden 4 tanesini ilçe sakinleri sahiplendi. Olay yerine gelen polis ekipleri ise köpeklerin barınağa yerleştirilmesi için belediyeye haber verdi. Yavru köpekleri bırakan kişi veya kişilerin bulunması için ise çalışma başlatıldı.


GÜVENLİK KAMERSINA YANSIDI
Polis ekipleri olay sonrası çevredeki güvenlik kameralarını taradı. Yapılan araştırmada olay gecesi, köpeklerin cadde üzerine hafif ticari araç ile bırakıldığı belirlendi. Caddeye yanaşan araçta, şoförün yan koltuğundan inen bir kişinin bir süre çevreyi gözledikten sonra, bagaj kısmından torba içindeki yavruları kaldırıma bırakması ve sonrasında aracın tekrar uzaklaşması kamera görüntülerine yansıdı. Polis ekipleri plakası belirlenemeyen araç için araştırma başlattı. Çevredeki benzer araçların incelendiği öğrenildi. 

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler