EKRAN

"2.İzmir Sinema Günleri" başlıyor

Geçtiğimiz yıl İzmir Ekonomi Üniversitesi Medya Kulübü tarafından düzenlenen Sinema Günleri  bu sene, festival tadında Medya ve İleşimciler Derneği tarafından kamu yararına sanatsal ve kültürel çerçevede geniş kitlelerle buluşturulması ve sinema kültürünün genç kuşaklara aktarılması amacıyla bu sene ikincisi düzenlenmektedir.Geçmişten günümüze, sinema tarihine damgasını vuran filmlerin gösterileceği 2. Sinema Günleri’ndeki temel amaç, hak ve emek odaklı filmleri İzmirli sinemaseverlerle buluşturmak.Ayrıca T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenmiş fakat İzmir’ de gösterim şansı bulamamış filmleri de izleyici ile buluşmasını sağlayan bu festival, sinema kültürü adına önemli adımlar atıldığının da göstergesi. Adalet, özgürlük, eşitlik, emek gibi temel kavramların ele alındığı filmler; filmlerin yönetmen, oyuncu ve senaristleriyle gerçekleştirilecek söyleşilerle desteklenecek. Sinema Günleri gibi bir film festivalinin daha önce İzmir’de yapılmamış olması da festivale olan ilgiyi oldukça arttırıyor.SİNEMADAN ÖNEMLİ İSİMLER YER ALIYORGeçen sene yapılan ilk festivalde Ezel Akay, Ahmet Mümtaz Taylan, Muzaffer Hiçdurmaz, İsmail Güneş, Kazım Öz Ercan Kesal ve önemli sinema eleştirmeni ve yazar olan Atilla Dorsay da yer aldı.Bu seneki ikinci festivalde ise Reis Çelik, Tarık Akan, Nuri Alço gibi isimlerinde olması bekleniyor.Festival 9 - 15 Mart 2015 tarihleri arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
Geçtiğimiz yıl İzmir Ekonomi Üniversitesi Medya Kulübü tarafından düzenlenen Sinema Günleri  bu sene, festival tadında Medya ve İleşimciler Derneği tarafından kamu yararına sanatsal ve kültürel çerçevede geniş kitlelerle buluşturulması ve sinema kültürünün genç kuşaklara aktarılması amacıyla bu sene ikincisi düzenlenmektedir.Geçmişten günümüze, sinema tarihine damgasını vuran filmlerin gösterileceği 2. Sinema Günleri’ndeki temel amaç, hak ve emek odaklı filmleri İzmirli sinemaseverlerle buluşturmak.

Ayrıca T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenmiş fakat İzmir’ de gösterim şansı bulamamış filmleri de izleyici ile buluşmasını sağlayan bu festival, sinema kültürü adına önemli adımlar atıldığının da göstergesi. Adalet, özgürlük, eşitlik, emek gibi temel kavramların ele alındığı filmler; filmlerin yönetmen, oyuncu ve senaristleriyle gerçekleştirilecek söyleşilerle desteklenecek. Sinema Günleri gibi bir film festivalinin daha önce İzmir’de yapılmamış olması da festivale olan ilgiyi oldukça arttırıyor.

SİNEMADAN ÖNEMLİ İSİMLER YER ALIYOR

Geçen sene yapılan ilk festivalde Ezel Akay, Ahmet Mümtaz Taylan, Muzaffer Hiçdurmaz, İsmail Güneş, Kazım Öz Ercan Kesal ve önemli sinema eleştirmeni ve yazar olan Atilla Dorsay da yer aldı.
Bu seneki ikinci festivalde ise Reis Çelik, Tarık Akan, Nuri Alço gibi isimlerinde olması bekleniyor.

Festival 9 - 15 Mart 2015 tarihleri arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler