Vettel şampiyonluk kupasını kaldırdı

Güncelleme Tarihi:

Vettel şampiyonluk kupasını kaldırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2010 20:36

Sebastian Vettel, FIA'nın dün gece Monako'da düzenlediği ödül töreninde dünya şampiyonluğu kupasını federasyon başkanı Jean Todt'un elinden aldı. Vettel böylece, resmen Formula 1 Dünya Şampiyonu ünvanını almış oldu.

Haberin Devamı

Formula 1'in en genç dünya şampiyonu olan 23 yaşındaki Alman pilot, sezonun final yarışına kadar liderlik yüzü göremese de, Abu Dabi'de mutlu sona ulaşmayı başardı.

Vettel, birçokları tarafından, F1'in bugüne kadar ki en heyecan verici şampiyonluk mücadelesinde, çifte dünya şampiyonu Fernando Alonso, Mark Webber ve bundan önceki iki sezonun şampiyonları Lewis Hamilton ve Jenson Button'ı geride bıraktı.

Vettel, ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Benim için ve Red Bull Racing için inanılmaz bir gece. Sürücüler şampiyonluğu kupasını almak için burada olmaktan dolayı son derece heyecanlıyım. Bu, yarışmaya başladığımdan bu yana hayali kurduğum andı" dedi.

Alman pilot, "Şampiyon olmak inanılmaz; bizim için inişleriyle, çıkışlarıyla inanılmaz bir sezon oldu. Takımımıza, aracımıza hep inandık ve her yarıştan keyif aldık" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Vettel ayrıca, "Gayretlerinden dolayı Red Bull Racing takımı ve Renault Engines'deki herkese teşekkür etmek istiyorum. Kendilerini, bu yıl bize böylesine harika bir aracı sunmak adadılar. Birlikte ortaya koyduğumuz bu başarıdan son derece gururluyum" dedi.

Gecede Red Bull Racing takımı da markalar şampiyonluğu kupasını aldı. Ayrıca şampiyonayı ikinci ve üçüncü sırada bitiren Alonso ve Webber de ödül alanlar arasındaydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!