Veteran şampiyonlar

Güncelleme Tarihi:

Veteran şampiyonlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2017 12:48

Bulgaristan’da bu yıl 27’ncisi düzenlenen ve 35 yaş üstü veteran atletlerin yarıştığı Balkan Masterler Atletizm Şampiyonası’nda kürsüye çıkma başarısı gösteren Türk atletlerden ikisi, Ankara’da yaşayan 38 yaşındaki Gülay Gündoğdu ile 37 yaşındaki Hakan Ataman.

Haberin Devamı

Antrenmanlarını Eymir Gölü ve Anıttepe Spor Kompleksi’nde yapan iki yakın arkadaş, Türkiye’yi uluslararası organizasyonlarda temsil etmekten gurur duyduklarını söylüyor. Ankaralı milli atletler, başarılarla dolu spor kariyerlerini Hürriyet Ankara’ya anlattılar.

GÜLAY GÜNDOĞDU:

“Aslen Tokatlıyım. 19 yıldır memur olarak çalışıyorum Ankara’da. Çocuklukta başladı spora ilgim, her gün koşuyordum. Çekiç ve gülle atma gibi faaliyetlerin de içinde oldum. Sonra Ankara’ya geldim ve Eymir Gölü çevresindeki koşuda madalya aldım. Yurtiçi ve yurtdışında yarışlara katıldım ve yaklaşık altı yıldır lisanslı sporcuyum. 60’a yakın madalya ve 14 kupam var. Son şampiyonada da bin 500 metre koşuda altın madalya kazandım. 400 metre koşuda üçüncü, disk atmada da ikinci oldum. Sırtında Türkiye yazan bir formayla ülkemizi, oralarda temsil etmenin vermiş olduğu haz anlatılamaz. Bu şampiyona için üç ay boyunca iş çıkışları, akşam saatlerinde antrenmanlarımı yaptım. Tüm sporların temelinde atletizm yatar esasında. O yüzden koşu çok önemli.”

HAKAN ATAMAN:

“İşten arta kalan zamanlarda koşuyorum. Minimum 10 kilometre yarışlarına katılıyorum. Onun haricinde yarı maraton ve 42 kilometrelik tam maraton da koşuyorum. Bulgaristan’da 10 bin metrede birinci olup, altın madalya aldım. Çok güzel bir duygu. Yani o an yalnızca Türkiye’yi düşünüyorsunuz. Başardığımız çok onur verici. Boğazı düğüm düğüm oluyor insanın sevinçten. Bunu deneyimlediğimiz için çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum. İşimden arta kalan zamanın büyük kısmında spor yapıyorum. Onun dışında tabi ki aile ve sosyal hayatım var ama spor motive ediyor. Uluslararası arenada daha fazla organizasyona katılmamız gerektiğini düşünüyorum. Şubat ayında Barcelona’da yarı maraton koşacağım. Bir sonraki Balkan ve Baltık şampiyonalarında da olmak istiyoruz Gülay ile.”

Haberin Devamı

Veteran şampiyonlar

GELİN BİRLİKTE ANTRENMAN YAPALIM

Haftanın 6 günü antrenman yapan ikili, atletizme meraklı Ankaralılara da çağrıda bulunuyor:
“Koşmak herkesin yapabileceği bir şey. Biraz antrenman ile başarılara da ulaşabilirler. İşin büyük kısmı bilinçli bir şekilde yapmak. Maalesef atletizme çok fazla alaka yok, insanlar daha çok teşvik edilmeli. Başarı ya da madalya zamanla oluyor. Öncelikle bu taraz atmosferleri deneyimlemek lazım. Spor yapan tüm arkadaşları teşvik etmek istiyoruz aslında. Bizimle birlikte şampiyonalara hazırlanıp, antrenmanlara katılmak isteyen olursa bekliyoruz. Bundan mutluluk duyarız.”

Haberin Devamı

10 BİN GENÇ MEŞALE İÇİN KOŞUYOR

Ataman, kazandığı başarıların yanı sıra Türk Eğitim Derneği’nin (TED) ekonomik durumu iyi olmayan başarılı öğrencilere burs verilmesi amacıyla başlattığı “10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye” kampanyasına da koşarak destek veriyor. Şampiyonada da kürsüye, kampanyanın pankartıyla çıkan Ataman, “10 bin genç meşale için 10 bin kilometre koşup altın madalya almak çok keyifli. Onlar için de koşuyorum” dedi.

TOPLAM 112 MADALYA

12 Balkan ülkesinden 655 atletin katıldığı Bulgaristan’ın Stara Zagora kentindeki şampiyonaya 83 Türk sporcu katıldı. Milliler, şampiyonadan 29 altın, 41 gümüş, 42 de bronz madalyayla döndü.

Veteran şampiyonlar

Haberin Devamı

35 yaş kategorisi 1500 metrede birinci olarak altın, 35 yaş kategorisi 400 metrede üçüncü olarak bronz ve disk atmada ikinci olarak gümüş madalya kazandı.

Veteran şampiyonlar

35 yaş kategorisi 10 bin metrede birinci olarak altın madalya kazandı.

BAKMADAN GEÇME!