Verem Savaş Haftasında Çocuk Meclisi Üyeleri Verem Konusunda Bilgilendirildi

Güncelleme Tarihi:

Verem Savaş Haftasında Çocuk Meclisi Üyeleri Verem Konusunda Bilgilendirildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2016 15:25

KAYSERİ

Melikgazi belediyesi Çocuk Meclisi 03-09 Ocak tarihleri arasında kutlanan Verem Savaş Haftası nedeni ile Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Tesislerinde bir etkinlik düzenleyerek Verem hastalığı ve korunma yolları hakkında bilgilendirildi.
Verem Savaş Haftasında düzenlenen etkinliğe Çocuk Meclisi üyeleri ve aileleri yoğun ilgi gösterirken, konuşmacı olarak da Acıbadem Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nevin Fazlıoğlu katıldı.
Her yıl Ocak ayının ilk haftasının Verem Haftası olarak kutlandığını ve amacın, toplumu verem hastalığı ve hastalıkla mücadele konusunda bilinçlendirmek olduğunu belirten Dr. Nevin Fazlıoğlu “Verem, solunum yolu ile bulaşan ve özellikle akciğer olmak üzere tüm organları tutabilen, tedavi edilmez ise öldürücü boyutlara ulaşabilen bir hastalıktır. Gelişmekte olan ülkelere oranla verem hastalığına yakalanma oranı ülkemizde hala çok fazla orandadır. Her yıl kayıtlara göre ülkemizde 18 bin vatandaşımız bu hastalığa yakalanmaktadır. Alkol ve ilaç bağımlıları ile sigara kullanan kişilerde, bunları kullanmayanlara oranla verem hastalığına yakalanma riski daha fazladır. Verem hastalığının en sık görülen belirtisi ise iki, üç haftadan fazla süren inatçı öksürük, kan tükürme, ateş ve gece terlemesi ile zayıflama ve iştahsızlıktır.”dedi
Çocukları veremden korumak için doğumdan iki ay sonra BCG (Verem Aşısı) yapıldığını hatırlatan Dr. Nevin Fazlıoğlu, verem hastalığından şüphelenildiğinde öncelikle kendi sağlığımız, sonra da ailemiz ve çevremizdeki insanların sağlığını korumak için, Verem Savaş Dispanserine veya en yakın diğer bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!