"Vekil First Lady" İvanka Trump

Güncelleme Tarihi:

Vekil First Lady İvanka Trump
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2016 13:20

"Vekil First Lady" İvanka Trump

Haberin Devamı

İstanbul, 10 Kasım (DHA) -  Trump Organizasyonu’nun Başkan Yardımcısı ve girişimci olan İvanka Trump, başarılı bir iş kadını olmasının yanı sıra babası Donald Trump’ın başkanlığa doğru uzanan adaylık sürecinde dikkatleri üzerine çekti.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın ilk eşi Çek sporcu ve model İvana Trump’tan olan kızı İvanka Trump 1981 yılında dünyaya geldi. Kariyerine modellik, yatırımcılık ve yazarlığı sığdırmış olan İvanka Trump, "Trump ailesinin parlayan yıldızı" olarak adlandırılıyor.

Okul hayatına Manhattan’ın elit sınıfının tercih ettiği Chaplin School’da başlayan İvanka Trump, daha sonra Choate Rosemary Hall yatılı okuluna transfer oldu.

15 yaşında başlayan modellik kariyerine, okuldaki notlarını düşürmemesi şartıyla başlayan İvanka Trump daha sonra modellik kariyerine yatılı okuldan uzaklaşmak için başladığını itiraf etti. Liseden sonra modelliği bırakan Trump, modellik dünyasını ‘zalim, hain ve şirret’ olarak tanımladı.

Lise sonrasi eğitimine Pensilvanya Üniversitesi bünyesindeki Wharton Business School’da devam eden Trump, buradaki ekonomi eğitimini 2004 yılında en yüksek onur derecesiyle tamamladı.

Üniversite mezuniyetinden sonra yeni mezun olarak bir emlak firmasında çalışmaya başlayan Trump, kısa bir süre sonra babası Donald Trump’ın yanında çalışmaya başladı.

Kardeşleri Eric ve Donald Jr. ile birlikte Trump Organizasyonunda Başkan Yardımcısı görevinde olan İvanka Trump, "şirkette kimsenin olmadığı kadar yetki sahibi" olarak görülüyor. Trump Organizasyonu’nun en büyük anlaşmalarıyla ilgilenen İvanka Trump, babasının kavgacı tavrının aksine mali açıdan muhafazakar bir tutum izliyor.

Donald Trump’ın başkanlık kampanyasında yer almadığını, sadece tavsiyelerde bulunduğunu söyleyen İvanka’nın, Donald Trump’ın kampanyasında önemli bir karar merci olarak bulunduğu iddia ediliyor.

2006 yılından beri, Türkiye’de de yayınlanmış olan "Çırak" (The Apprentice) televiyon programının jüri üyeleri arasında yer alan İvanka Trump, aynı zamanda giyim, ayakkabı, el çantası, gözlük ve mücevher gibi ürün koleksiyonları pazarlayan "İvanka Trump Collection" markasının da sahibi.

Babası Donald Trump’ın başkanlık kampanyasında, Trump’ın politik mesajlarının yayılması amacıyla çalışan İvanka Trump için ‘Vekil first lady’ yakıştırması yapıldı.

Donald Trump’ın Amerika Birleşik Devletleri Başkanı seçilmesinden sonra, kendi işine yoğunlaşacağı düşünülen İvanka Trump ikinci kitabı "Çalışan Kadınlar"ı 2017 yılında yayınlamayı planlıyor.

Gayrimenkul müteahhidi Jared Kushner ile 2009 yılında evlenen İvanka Trump’ın üç çocuğu var.

(Fotoğraflı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!