Vefalılar'a İzmir çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Vefalılara İzmir çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2018 11:47

İSTANBUL'un köklü okullarından Vefa Lisesi'nden mezun olan İzmirliler'in, Vefalılar Derneği'ne bağlı olmak üzere, "İzmir Vefalıları" adı ile bir platform kurmak için harekete geçti.

Haberin Devamı

 

Her yıl, mayıs ayının ilk hafta sonunda,  "Boza Günü"nde bir araya gelen Vefa Lisesi mezunları, bu yıl İstanbul dışında da bir araya gelerek, Vefalılar

Derneği'ne bağlı "İzmir Vefalıları" adı altında bir platform oluşturmaya kararı aldı. Vefa Lisesi'nin 40 yıl önceki mezunlarından, Küçük Oteller Derneği eski başkanı ve turizmci Mehmet Çelik, İzmir ve çevresinde yaşayan Vefa Lisesi mezunlarının platformun oluşturulması için kendisine başvurmalarını istedi.

Vefa Lisesi'nin 1872 kurulan Türkiye'nin ilk milli lisesi olduğunu vurgulayan Mehmet Çelik, "Vefa Lisesi, Uğur Dündar, Müjdat Gezen, Kemal Sunal, Şener Şen'den tutun Adnan Adıvar, Yahya Kemal Beyatlı, Elif Naci, Mehmet Akif Ersoy gibi yüzlerce ünlü kişiye eğitim yuvası oldu. Mezunları, 'Vefalılık' bağı ile sıkı sıkıya bağlı olan bu güzide okulumuz, bu sene 146'ncı yılını kutladı. Biz, İzmir ve çevresinde yaşayan Vefa Lisesi mezunları olarak, 'İzmir Vefalıları' adı altında bir platform oluşturmaya karar verdik. İzmir ve civarında yaşayan çok sayıda 'Vefalı' olduğunu biliyoruz. Hepsiyle iletişime geçmeye çalışıyoruz. Ulaşamadığımız 'Vefalılar' olabileceği için açık çağrıda bulunmak istedik. 'İzmir Vefalıları', 'sardunaki@gmail.com' elektronik posta adresimden bana ulaşabilirler" diyerek çağrıda bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!