Vefa sergisi

Güncelleme Tarihi:

Vefa sergisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2015 14:22

Ünlü Türk ressam Cihangir Vefa Öztürk’ün, Alzheimer olmadan önce yaptığı son eserleri, öğrencilerinin ısrarları sonucu sergilenmeye başladı. 81 yaşındaki sanatçı sergi açılışında, “Resim bir macera” dedi.

Haberin Devamı

Alzheimer hastası 81 yaşındaki Türk ressam Cihangir Vefa Öztürk’ün özel atölyesindeki son çalışmalarından oluşan yağlı boya resim sergisi Yıldız’daki Galeri Akdeniz’de açıldı. Ünlü ressamı, 1953 yılında İstanbul Resim Semineri ile başlayan 62 yıllık sanat serüvenin son sergisinde sevenleri yalnız bırakmadı. Öztürk’ün hasta olmadan önce yaptığı ve en eskisi 1996 yılına ait olan 37 eserinin yer aldığı sergi, sanat camiasını bir araya getirdi. Sanat hayatı boyunca hocalık yaptığı öğrencilerinin ikna çabaları sonucunda açılan serginin açılış kokteyline, eşi Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK) Kurucu Başkanı Engin Öztürk ile birlikte katılan ressam Öztürk, “Resim bir macera. Eser, spontene olarak bir anda çıkıverir. Önemli olan içini, dört köşe içine aktarabilmek” dedi.

Haberin Devamı

Vefa sergisi

İKİ DUYGU BİR ARADA

Öztürk’ün eşi olmaktan onur duyduğunu belirten HASVAK Başkanı Öztürk ise, sergi ile ilgili duygularını şu ifadelerle dile getirdi:
“Eşi olarak böyle bir serginin açılmasına çok seviniyorum. Tabii sonu gelen bir olay olduğu için biraz da üzgünüm. İki duyguyu bir arada yaşıyorum. Bu ülkede bir sürü güzel sanatçı yetişti ve ben onlardan birinin eşi olmaktan onur duyuyorum. Vefa, hayatı boyunca atölyesinde birçok öğrenciye eğitici, abi, baba oldu. Gençler bizim geleceğimiz. İnşallah bundan sonraki kuşaklar da bu sanat anlayışını devam ettirecek.” Sergi, 19 Aralık’a kadar Pazar günü hariç her gün 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!