Ve taksi şoförü dava açıyor

Güncelleme Tarihi:

Ve taksi şoförü dava açıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2003 01:45

Münih Havalimanı'nda Beşiktaşlı olduğu için Fatih Terim'den tokat yediğini iddia eden Recep Tükenmez üç günlük çalışamaz raporu aldı.

Almanya'nın Münih Havalimanı'nda Beşiktaşlı olduğu gerekçesiyle Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'den tokat yediğini öne süren Recep Tükenmez üç günlük çalışamaz raporu aldı. Tükenmez'in, Terim aleyhinde polise şikayette bulunmasıyla otomatik olarak mahkemeye intikal edecek bir süreç başladı.

Münih Havaalanı'ndaki olay G.Saray'ın Avusturya kampı öncesi yaşandı. G.Saray kafilesinin iddialarına göre, taksi şoförü 44 yaşındaki Recep Tükenmez, Terim'e, ‘‘Bu takımın hali ne? Transfer yapmadan buraya gelmeye utanmıyor musunuz?’’ diye bağırdı. Terim taksicinin üzerine yürüdü ama güvenlik güçleri engelledi.

En büyük Lucescu

Taksici bu kez, ‘‘En büyük Lucescu. Senden çok büyük adam’’ diye bağırmaya devam etti. Yaşadığı olayın şokunu hala üzerinden atamadığını söyleyen Recep Tükenmez şöyle konuştu; ‘‘Arkadaşımla konuşurken ben,Ben Beşiktaşlı'yım, ne yapayım Galatasaray'ı’ dedim. Her takımın taraftarı var. Meğer Fatih Terim yanımdan geçerken bu lafı duymuş. ‘Ayıp olmuyor mu’ dedi. Ben de, ‘Niye ayıp olsun her takımın taraftarı var’ dedim.

Sonra otobüsüne gidip beni göstererek bir şeyler konuştular. Daha sonra beraberinde Ümit Karan
ve korumalarıyla gelip üzerime saldırdılar. Fatih Terim ağzıma tokat attı. Davacıyım, hakkımı gerekirse İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar da olsa gidip arayacağım. Onca insanın içinde bana, anama küfür edip tokat attı. Tehdit etti. Onurum kırıldı. Elimde doktor raporum da var. Polis olaya el koydu. Şahitlerim de var’’

TV'lere dua et

Kendisinden özür bile dilenmediğini belirten Recep Tükenmez, ‘‘Galatasaray gibi bir takımın başında olan bir kişiye bu tür davranışlar yakışmıyor. Benim büyüğüm olduğu halde BJK'li olduğum için bana küfür ederek saldırması, herkesin önünde küçük düşürmesine akıl veremiyorum.

Bana uzaktan
, ‘Ulan, televizyoncular olmasa seni ayağımın altına alırım’ deyip anneme sövmesini ne kendisine, ne de temsil ettiği kulübe yakıştıramıyorum. Polis kendisini olaydan sonra bulamadı. Avukatımla görüşüp hakkında hakaret ve tokat atmaktan dava açacağım. Bu olay böyle kapanmaz’’ dedi.

Tükenmez'in polise başvurmasıyla, mahkemeye gidecek bir süreç başlamış oldu. Eğer Terim suçlu bulunursa, hakim kendisini tazminat ödemeye mahkum edebilir. Bu durumda tazminat, Fatih Terim'in yıllık kazancının 365'e bölünmesiyle günlük kazancı üzerinden hesaplanabilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!