Ve Prandelli CAS'a gitti

Güncelleme Tarihi:

Ve Prandelli CASa gitti
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2015 13:16

Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre İtalyan teknik adam Cesare Prandelli ve yardımcıları alacaklarının tahsili için CAS'a başvurdu.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Cesare Prandelli'nin açtığı davanın tutarının ise 4 milyon 596 bin Euro olduğu belirtildi.

Bu başvuru, Galatasaray Kulübü'nün Kamuoyu Aydınlatma Platformu KAP'a yaptığı açıklamayla da kesinlik kazandı.

Yapılan açıklamada şöyle denildi;

"Sözleşmelerinin süresinden önce feshedilmiş olduğu gerekçesi ilefutbol takımımızın eski teknik direktörü Cesare Prandelli ve yardımcıları Renzo Casaletto, Giambattista Venturati, Gabriale Pin, Silvia Berti ve Vincenzo Di sözleşmesel alacaklarının tahsili talebiyle CAS'a başvuruda bulunmuşlardır. CAS'taki yargılanmaya ilişkin gerekli olan işlemlere başlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

'PRANDELLI ŞAMPİYONLUK PRİMİNDEN DE PAY İSTER'
Galatasaray Başkan yardımcısı Abdürrahim Albayrak, Florya'da futbol takımının antrenmanını takip ettikten sonra Yenibosna'daki işyerinde gazetecilerle bir araya geldi. İtalyan teknik adam Cesare Prandelli'nin Galatasaray'dan alacakları için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurduğunun hatırlatılması üzerine "Şampiyon olursak Prandelli, şampiyonluk priminden de pay ister" diye konuşan Albayrak, "Avukatlarımız ilgileniyor. Bir İsviçreli ve bir Galatasaraylı iki avukatımız var. Duygun Yarsuvat ve Hamdi Yasaman da hukuk konusunda uzman. Spor hukukunda da uzman olan başka bir avukatı da görevlendireceğiz. Bu davayla ilgili gerekli deliller var. Kazanacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Albayrak, Prandelli'yi gönderdikten sonra Hamza Hamzoğlu ile 500 bin dolara sözleşme imzaladıklarını hatırlatarak, "Herkes hesap yapıyor. Hamza Hamzaoğlu'na 500 bin dolar verdik ve 10 galibiyet ve 2 beraberlik aldık, 11 trilyon para kazandık" şeklinde konuştu.




"BU SEZON ALACAKLARINI ÖNERDİK... ONLAR HAKLARININ TAMAMINI TALEP EDİYOR"
Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Prof. Dr. Hamdi Yasaman, Cesare Prandelli ve yardımcılarının, sözleşme sürelerinin sonuna kadar olan tüm alacaklarını talep ettiklerini söyledi. Yasaman yaptığı açıklamada, Prandelli ve yardımcılarının istedikleri toplam ücretin 4,6 milyon avro civarı olduğunu aktararak, "CAS'a yaptıkları başvuruda talep ettikleri rakam bu. Mahkeme de ona göre kendilerine bir hakem tayin etmiş ve kulüp olarak bize de hakem tayini için süre verdiler. Konuyu bir hukuk bürosuna aktardık ve takibini onlar yapacaklar" dedi.

Prandelli ve ekibiyle anlaşma zemini aradıklarını ancak başarılı olamadıklarını vurgulayan sarı-kırmızılı yönetici Yasaman, "Biz onlara sezon sonuna kadar olan hak edişlerinin tamamını ödemek ve bu şekilde de anlaşmaya varmak istediğimizi söyledik. Onlar ise sözleşme süresinin tamamını kapsayacak şekilde bir ödeme istediler. Hatta Prandelli, şampiyonluk primini dahi istiyor" ifadelerini kullandı.


"HAKLI OLDUĞUMUZA İNANIYORUZ"
Hamdi Yasaman, CAS'taki davanın yaklaşık bir yıl sürmesini beklediklerini anlatarak, davaya konu olan sözleşme feshinde haklı olduklarına inandıklarını ifade etti. CAS'ın davalarında ağırlıklı olarak oyuncular lehine karar vermesiyle bilindiğini dile getiren Yasaman, şunları söyledi: "Sözleşme feshinin haklı olduğuna inanıyoruz ve davada da bunu savunacağız. Davanın bizim lehimize sonuçlanacağını düşünüyorum. CAS, sergilenen kötü performansı fesih nedeni olarak kabul etmiyor ancak ben aynı fikirde değilim. Ödediğimiz rakamlar çok büyük. Yapılan sözleşmeden de ona göre beklentilerimiz var. Prandelli yönetiminde Galatasaray, Avrupa'da tarihinin en kötü sonuçlarını aldı. Bunda çalıştırıcının da kabahati olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca verdiği bazı demeçler var. Biz Avrupa'da kupa kaldırmış tek Türk futbol takımıyız ama o alınan kötü sonuçların ardından önceliğin Avrupa kupaları değil, lig olduğunu söylüyor. Böyle düşünce yapısına sahip bir teknik adam, bizim çalıştırıcımız olamaz. Yine eski başkanımız Ünal Aysal'la ilgili de kendisini kandırdığı şeklinde sözleri bulunuyor. Bunlar gerçek olmayan şeyler. Başkanın, sözleşmesinde kendisine vaat ettiği farklı bir şey yok. Bu teknik heyete senede 5 milyon avro ödüyorsak, beklentimiz de yüksek olacak. Ayrıca transferini yaptırdığı iki oyuncu Blerim Dzemaili ile Goran Pandev'den de performans alamıyoruz. Bunların hepsini topladığımızda da kendimizi haklı görüyoruz."

Haberin Devamı


"KİMSENİN PRANDELLI'YE GÜVENİ KALMAMIŞTI"
Sarı-kırmızılı kulübün ikinci başkanı Yasaman, Cesare Prandelli ile yolları ayırma noktasına gelmelerinin mecburiyetlerden kaynaklandığını belirtti. İtalyan çalıştırıcının kendisine olan inancı boşa çıkardığını ifade eden Yasaman, "Kimsenin Prandelli'ye güveni kalmamıştı. Ne futbolcuların, ne yöneticilerin ne de camianın güveni vardı. Protestolar yapılıyordu ve bu da takımı etkiliyordu. Bu şartlarda yolları ayırmak zorunda kaldık" değerlendirmesinde bulundu. Hamdi Yasaman, Prandelli'nin aylık 9 bin avro civarında ödeme alan kişisel medya sorumlusu Sylvia Berti'nin de kulüple sözleşmesi olduğunu ve CAS'a başvuruda bulunduğunu sözlerine ekledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!