Ve Galatasaray

Güncelleme Tarihi:

Ve Galatasaray
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 1998 00:00

Yavuz GÖKMEN
Haberin Devamı

İlk yarı bittiğinde yorgunluğu ta iliklerimde hissettim. İlk yarı boyunca Avrupa kupası, lig ve kupa derken dinlenmek düşüncesini bile aklıma getirmemiştim.

Bu arada yorgunluk hepimizin sinirlerini de bozmuş olmalıydı. İlk yarının ortalarında Galatasaray camiası olarak nerede ise birbirimizi yiyecek duruma gelmiştik.

Biz Galatasaraylılar farklı insanlardık. Şov yapmak bize göre değildi. Hava atamıyor ve göz boyamacılıkla iştigal etmeyi zül addediyorduk. Yalan söylemek bize asla yakışmazdı.

Bu arada olan bitenleri biliyorsunuz. Galatasaray Teknik Direktörü, Fenerbahçe dolduruşuna gelerek üstüme saldırtıldı. Bir Galatasaraylı'ya yakışmayan derekeye düşürüldü. Ne ise ki meseleyi çabuk toparladık.

Ancak şu gerçeği hissettim ki, şimdiye kadar geçen zaman içinde biz çok cephede çarpışmanın stresini yaşamıştık. Beşiktaş da bizim gibiydi. Ancak şampiyonluğa oynayan diğer iki takım bizim gibi değildi.

Onlar iki kestane takıma elenmişler ve ligde rahat etmişlerdi. Beşiktaş ve biz Avrupa'da oynamak zorundaydık.

Üstelik biz Galatasaray olarak kendimizi de aşmak zorundaydık. Stresimizin temel kaynağı buydu.

* * *

İlk yarının bilançosuna baktığımda, kendini aşma yolunda bir teknik direktörle ikinci yarıya umutsuz başlamayacağızı söyleyebilirim. Fatih Terim'i şiddetle silkeledim ve bu onun için iyi oldu. Sanırım hepimiz için de iyi oldu.

Dikkat edilirse ben onun oyun tarzına karışmadım. Tandem-libero saçmalığına girişmedim. Elbette o takımı benden iyi tanıyor, futbolu benden çok daha iyi biliyordu.

Ben onun psikolojisine karıştım ve kendisini aşmasını istedim. Narsisizmini bir ölçüde yenmesi gerekiyordu.

Sanırım artık bunu başardığımızı söyleyebilirim. ve ilk yarıda her şeye rağmen, bir takım enayice hatalar olmasa, daha yükseklerde olabilirdik.

İlk yarı boyunca Fenerbahçe'yi bir kez Gençlerbirliği maçında izledim. ‘‘Lider bu mu?’’ diye söylendim.

Biz en kötü maçımız da bile böyle oynamamıştık. Ama takımı eleştirmiştik. Çünkü biz Galatasaray'dık.

Özetle ikinci yarıda şampiyonluk umudumuz hem vardır, hem de çok büyüktür. Transfere gerek bile olduğunu sanmıyorum.

Artık kavga sonrası derin dostluk zamanıdır. Artık Galatasaray zamanıdır.

Haydi!






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!