Vasiyetname

Önce Sivasspor-V.Manisa maçında, iki takım kol kola sahaya çıktı. Tribünler bayraktan görünmüyor, stat inliyordu: "Türkiye... Türkiye..."

Ardından Fenerbahçe-Kasımpaşa maçı... İki takım el ele tutuşup tribünleri selamladılar, bayraklar dalgalanıyor, yer gök inliyordu... Böyle sahneler unutulmuştu... Meğer ne güzelmiş... Umutlandık... Yaşadığımız şu acılı günlerde birlik ve beraberliğin ne denli bir dayanışma olduğunu bir kez daha yüreğimizde hissediyoruz..

Fenerbahçe-Beşiktaş maçı işte böyle bir ortamda oynanacak. İçimizdeki umuda taşıyor hepimizi.. Ercan Güven'in yazısı yüreğimi kaldırdı. Geçmişteki derbi maçlarının fotoğraflarını getirip medyanın duvarına astı.. "Ey Türk Gençliği!.." diye başlıyordu. Buram buram hasret ve barış kokuyordu: İki haftadır muhteşemdiniz statlarda. Sıra artık birbirinizle kucaklaşmanızda..

Utanç duvarları!

Sevgili Ercan
'ın "Ters Köşe" den çıkan görüşü doğru hedefe varmıştır. İki tarafın taraftarı Kadıköy Vapur İskelesi'nde kucaklaşacak, ellerinde bayrakları Saracoğlu Stadı'na gidiyorlar.. Ne doyulmaz, anlatılmaz manzara değil mi? Fenerliler, ezeli rakiplerini iskelede karşılıyor, birlikte stada gidiyorlardı. Bu rüya hepimizin rüyası, hayali, özlemi... Ardından başkanlar şeref tribününde elele tutuşup, ayağa kalkarak barışı ilan edeceklerdi. Gönüllerden geçen fotoğraf işte budur... İşte birlik, işte derbi şenliği, işte Türkiye... Kim bilir kaç yazı eskittim, TSYD kongrelerinde, çeşitli seminerlerde hep bu yolda dil döktüm. Dargınlık son bulsun, sevgi dönemi ve rekabet daha da güzelleşsin.

Şimdi futbolda tırmanan terörün bitmesi için neyi bekliyoruz. Kavga dövüş, kışkırtma, bıçaklı saldırılar, kanlı sahnelerin ne işi var sporun içinde. Derbi maçlarında hapishaneyi andıran "utanç duvarları" hala yıkılmadı, yıkılamadı... Bir derbi maçında stadın sahibi kulüp, tıkabasa tribünleri dolduruyor, kontenjandan 2-3 binlik pay kapan rakip takım taraftarları, demir perdenin ardında esir!.. Böyle bir eziyet, böyle bir çağdışı organizasyon dünyanın neresinde var... Eskiden statlar derbi maçlarında yarı yarıya paylaşılırdı. Yıllardır, iki takım taraftarları maçları birlikte izleyemiyor. Kan gövdeyi götürmesin diye!.

Sevgili başkanlar! Bitirin bu kavgayı Allah aşkına... İşte tam fırsatı... Ülkeyi bir uçtan öte uca kadar saran dayanışma rüzgarını kaçırmayın. Taraftarlarınız, futbolcularınız barışa hazır, zaten küs değiller ki... Adeta pranga altındalar...

Ezeli rekabetin büyüklüğüne, kutsal değerine böyle bir tablo "Hakaret" tir. O ezeli rekabet ki, futbolun toplumdaki yerini anlatıyor. Fenerbahçeli, Beşiktaşlı, Galatasaraylı'yız... Geçmişe dönmek istiyoruz. Bir arada güle oynaya, kavga bile etsek, kimseye bıçak çekmeden, şiddet uygulamadan... Yüzyılı aşan 3 kulübümüz Türk sporunun temel direğidir. Korumaya mecburuz. Kim bilir kaçıncı kez barış diliyorum. Benim sizlere vasiyetimdir. O özlediğimiz, arzuladığımız gün, belki bugündür. Şimdiden kucaklayalım.
Yazarın Tüm Yazıları