Varlık’ta su baskını isyanı: 'Kendimizi mi yakalım'

Güncelleme Tarihi:

Varlık’ta su baskını isyanı: Kendimizi mi yakalım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2017 17:38

Ankara’da önceki akşam üzeri aniden bastıran sağanak yağış, hayatı felç etti. Binaların bodrum ve zemin katlarını su basarken; ekili araziler zarar gördü. Yağmura dışarıda yakalananlar ise zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı

Yenimahalle Varlık Mahallesi Yayın Sokak’taki çok sayıda binanın bodrum katını sağanak yağmur nedeniyle su bastı. Yağmur suyuni kendi imkânları ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla tahliye etmeye çalışan mahalle sakinleri, evlerinin sürekli sular altında kalmasına isyan etti. Baskınlara, mahalledeki hastane inşaatının sebep olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerden çözüm istedi. Binasındaki suyu kendi imkânıyla boşaltmaya çalışan Murat Hatip, “Hastanenin oradan geliyor ve buraya doluyor. Bir kış boyunca 6 kere oldu. Her yağmur yağdığında oluyor” dedi.

2 METRE LAĞIM SUYU

Babasının yaşadığı evi su basan Olcay Akaday ise şunları söyledi:
“Yaklaşık 2 metre lağım suyuyla doldu. Her yağmur yağdığında korkacak mıyız? Yarın bir gün hava sıcaklığı 30 dereceye çıkacak, herkesin çocuğu var. Kolera salgınıyla uğraşacağız. Haber vermemize rağmen kanalizasyon işleriyle ilgili bir tane adam yok. Ne yapalım çıkalım Kızılay’da kendimizi mi yakalım, nasıl sesimizi duyuralım vatandaş olarak.”
Uğur Kan YÜKSEK-Cem GEÇİM-Burak ALTUN/İHA

Haberin Devamı

Varlık’ta su baskını isyanı: Kendimizi mi yakalım

DEMETEVLER’DE DÜKKANLAR SU ALTINDA

Doğahan GİRİTLİOĞLU

Demetevler İvedik Caddesi’nde sağanak yağışın etkisiyle birçok dükkanı su bastı. Dün sabah saatlerinde iş yerlerindeki suyu boşaltarak, çamuru temizleyen esnaf, mallarının baskınından zarar gördüğünü belirtti. Cadde üzerinde hiçbir noktada yağmur suyu ızgarasının bulunmadığına dikkat çeken Ersan Baki şunları söyledi:

HER YAĞMURDA BASKIN YAŞANIYOR

“Her yağmurda aynı manzara yaşanmasına karşın, suları tahliye edecek bir tane bile ızgara yok. Esnaf olarak her yağışta tedirginlik yaşıyoruz, zarar ediyoruz. Her yağışta su baskını yaşanıyor, tedbir olarak yağmur suyu ızgarası yapılmasını bekliyoruz” sözleriyle duruma tepki gösterdi.

Varlık’ta su baskını isyanı: Kendimizi mi yakalım

Haberin Devamı

YAĞMURA YAKALANAN ÇANTAYA SARILDI

Sedat CENİKLİ

İş çıkış saatinde aniden bastıran yağmur, dışarıda olan vatandaşlara da zor anlar yaşattı. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün bir gün önceden yaptığı şiddetli yağış uyarılarını dikkate alanlar, aniden bastıran yağmurdan şemsiye ve yağmurluklarıyla korunurken; tedbirsiz yakalananlar ıslanmamak için çanta, alışveriş poşeti, kitap ve gazete kullandı. Vatandaşlar, yanlarındaki eşyaları başlarının üzerine tutup, koşuşturarak yağmurdan kaçtı. Bazı vatandaşlar da iş ve alışveriş merkezlerine sığındı.

Varlık’ta su baskını isyanı: Kendimizi mi yakalım

METRODA KOVALI ÖNLEM

Metro istasyonlarında da, önceki yağmurlarda olduğu gibi yine su sızıntısı yaşandı. Çayyolu Metrosu’nun Söğütözü ve Maden Tetkik Arama (MTA) istasyonlarında, tavandan su akan noktalarda kovalarla önlem alındı.

Haberin Devamı

Varlık’ta su baskını isyanı: Kendimizi mi yakalım

ARAZİLERİ DOLU VURDU

Kızılcahamam’da da sağanak yağmur ve dolu, ekili arazilere zarar verdi. Kent merkezinde su baskınları yaşanırken; Salın, Semer ve Hıdırlar köylerinde etkili olan dolu çiftçiyi vurdu. Salın Yaylası’nı beyaz bir örtüyle kaplayan dolu nedeniyle arazilerdeki meyve ve sebzeler zarar gördü. Derelerdeki su taştı.
Nurullah TOSUN/DHA

SAĞANAK OLTASI

Yenimahalle Yıldız Sanayi Sitesi’nde yaşanan su baskınları nedeniyle araçlar trafikte ilerlemekte güçlük yaşadı. Yıldız Sanayi’de park halindeki forkliftin üzerine çıkarak su biriken yola olta sallayan bir vatandaşın videosu, sosyal medyada en çok ilgi çeken paylaşım oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!