Van'ın mor menekşeleri Bodrum'da

Güncelleme Tarihi:

Vanın mor menekşeleri Bodrumda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2016 12:35

Van'ın mor menekşeleri Bodrum'da

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne gelen Van'daki Mustafa Cengiz Ortaokulu Mor Menekşeler Yıldızlar Kız Futbol Takımı oyuncuları ilk kez şehir dışına çıkmanın mutluluğunu yaşadı.

Bodrum Belediyesi'nin konuğu olarak tatil amaçlı ilçeye gelen Van Mustafa Cengiz Ortaokulu Mor Menekşeler Yıldızlar Kız Futbol Takımı öğrencileri, okul müdür yardımcıları Adem Gürbüz ile Rıza Rızaoğulları, okulun beden eğitimi öğretmeni ve takım antrenörü Ali İhsan Özmen ve İngilizce öğretmeni Gizem Cansel Özgür ile birlikte CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret etti. Van'dan Bodrum'a gelen başarılı kız futbolcular, Bodrum'a ve Ege Bölgesi'ne ilk kez geldiklerini ifade ederek; hayallerini gerçeğe dönüştüren Başkan Mehmet Kocadon'a sağladığı bu imkan ve misafirperverliği için teşekkür etti. Öğrenciler "Burada tarihi yerleri gezdik, Bodrum'u hep görmek istiyorduk. Sayenizde o da oldu. Size çok teşekkür ediyoruz" dedi. Başkan Mehmet Kocadon'un, bir ay önce yaptığı Van ziyaretinde kendisiyle iletişim kuran Van Mustafa Cengiz Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni ve takım antrenörü Ali İhsan Özmen, "Çocuklarımız bırakın denizi görmeyi, neredeyse çoğu ilk kez il dışına çıkıyor. Bodrum gezisi hem kültürel hem sportif anlamda onlar için müthiş bir deneyim oldu. Tekrar teşekkür ediyorum size" dedi.

"VAN'DA BİR BODRUM YARATILABİLİR"

Geçtiğimiz mayıs ayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Van'ı ziyaret ettiğini belirten Başkan Mehmet Kocadon, "Van çok güzel bir yer. Özellikle Edremit bölgesi, potansiyel bir turizm alanı. Orası işlenirse Van da bir Bodrum olabilir. Eğitim, sağlık ve sporun geliştiği bir yerde sağlıklı nesiller yetişir. İleride sizin kardeşleriniz de, sizden küçükler de sizin gibi şampiyon olabilmek için bir forma giyebilmek için mücadele edecekler. Spor aşkının olduğu yerde de kötü alışkanlıklar olmaz. Sadece sevgi ve birlik beraberlik olur" dedi.

Ortaokul 7'nci ve 8'nci sınıf öğrencilerinden oluşan yıldızlar kız futbol takımının 18 öğrencisi, ilk gün Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi'ni, Halikarnas Mozolesi'ni, Bodrum Deniz Müzesi'ni ve Zeki Müren Müzesi'ni gezdi. Grup, aynı gün öğleden sonra ise konaklayacakları Müskebi Club Oteli'ne dönerek denizin ve havuzun keyfini çıkardı. Akşam saatlerinde ise önümüzdeki hafta Van'da başlayacak olan maçlara hazırlık için oteldeki futbol sahasında antrenman yaptı. Bir sonraki gün de Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a yaptıkları ziyaretin ardından yarımada turuna katıldı.

Yaşar ANTER / BODRUM (DHA)

Fotoğraf

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!