Vanessa-Mae Vanakorn'a iade-i itibar

Güncelleme Tarihi:

Vanessa-Mae Vanakorna iade-i itibar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 18:11

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS), 2014'ün kasım ayında 4 yıl boyunca yarışmalara katılmasını yasakladığı keman virtüözü kayakçı Vanessa-Mae Vanakorn'un, itirazının Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından haklı bulunması üzerine Tayland adına yarışan Britanya vatandaşı sporcudan özür diledi.

Haberin Devamı

FIS'den yapılan açıklamada, 7-23 Şubat tarihlerinde düzenlenen 2014 Soçi Kış Olimpiyatları'nda babasının ülkesi Tayland adına yarışmayı tercih eden Singapur doğumlu Büyük Britanyalı müzisyen sporcuya, 11 Kasım 2014'te verilen 4 yıllık cezanın "haksız" olduğu kabul edildi.

İtirazı, CAS tarafından haklı bulunan ve cezası kaldırılan 37 yaşındaki Vanakorn ve olaya ismi karışanlardan özür dileyen FIS ayrıca adı lekelenen ünlü keman virtüözüne, tazminat ödeyeceklerini de belirtti. Vanakorn'un yapılacak ödemeyi, hayır kuruluşlarına bağışlayacağı da paylaşıldı.

FIS, 17-19 Ocak 2014'te Slovenya'da düzenlenen eleme yarışmalarında şike yaptığı iddiasıyla hakkında soruşturma açtığı Vanakorn'un olimpiyata katılım için gerekli puanı, organizasyonun teknik ekibi ve hakemleriyle anlaşarak topladığına kanaat getirmişti.

Sahnede "Vanessa-Mae" ismini kullanan keman virtüözü dışında Slovenya'daki organizasyonun başındaki Borut Hrobat'a 2, FIS Teknik Delegesi Fabio De Cassan, yarışta zaman tutmadan sorumlu Matiaz Goltez, hakem Vlado Makuc ve kayakçılara çıkış işareti veren Uros Sinkovec'e ise birer yıl men cezası verilmişti.

Olimpiyatlarda, kadınlar Alp disiplini büyük slalom kategorisinde yarışan sanatçı, 67 sporcu arasında birinci olan Tina Maze'in 50 saniye arkasında son sırayı almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!