Van'da hizmet araçlarına, araç takip sistemi takılıyor

Güncelleme Tarihi:

Vanda hizmet araçlarına, araç takip sistemi takılıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2018 16:44

Van'da hizmet araçlarına, araç takip sistemi takılıyor

Haberin Devamı

VAN,(DHA)-VAN Büyükşehir Belediyesi, hizmetlerin daha hızlı ve verimli bir şekilde yapılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki araçlara, araç takip sistemi takıyor.Takip sayesinde araçlar 7 gün 24 saat izlenebilecek ve yakıtta da tasarruf sağlanmış olacak.

Hizmet araçlarının bilgisayar ortamında takip edilmesi amacıyla, Van Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki araçlara araç takip sistemi takıyor. 593 hizmet aracına takılan sistem sayesinde araçlar anlık olarak takip edilebilecek, ihtiyaç duyulması halinde geriye doğru raporlar da alınabilecek. Araçların çalınması veya kaybolması halinde kolaylıkla bulunmaları ve kötü araç kullanımının önüne geçilecek.

Van Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Daire Başkanı Mucip Güven, yapılan uygulama sayesinde, araçlar takip edilerek, gerektiğinde yönlendirmenin yanı sıra hizmette bütünlük de sağlanacağını söyledi.

AMAÇ; YAKIT, ZAMAN VE İŞGÜCÜ TASARRUFU

Güven şöyle konuştu:
 “Toplamda şu an faal çalışan 443 aracımız var. Araç takip sistemi cihazlarını ilk etapta bu araçlarımıza monte ediyoruz. Bunun dışında 150 adet de kiraladığımız aracımız mevcuttur. Bunlara aynı şekilde takip cihazlarını monte edeceğiz. Buradaki temel amaç yakıt, zaman ve işgücü tasarrufudur. Bu sistemlerimizi kontrol edebileceğimiz bir kontrol odamız olacak. Bu sayede hangi aracımız hangi saatte nerededir? Hangi güzergahı takip ediyor? Hız limiti nedir? Tüm bunları anlık olarak tek tuşla takip edebileceğiz. Bunun yanı sıra monte ettiğimiz sistemde acil durum butonu da yer akmaktadır. Bu buton sayesinde acil durumlarda şoförlerimiz merkeze çağrı bırakabilecek.Bu uygulama ile birlikte hem bizler, hem de ilgili birimlerimiz araçlarını çok rahat bir şekilde takip edebilecek. Hafta çalışmamızı hafta başı başlattık. İnşallah kısa sürede  tamamlamayı hedefliyoruz. Çalışmada emeği geçen başta Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Murat Zorluoğlu ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Güven, sistem ve cihazların belediyeye yaklaşık olarak 320 bin TL’ye mal olduğunu ve yıllık bazda 500 bin TL tasarruf sağlamayı planladıklarını ifade etti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!