Van Persie mi, Fernandao mu?

Güncelleme Tarihi:

Van Persie mi, Fernandao mu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2015 00:50

Pazar günü Beşiktaş’a karşı sarı lacivertliler, tek forvetle mi, çift forvetle mi oynamalı? Tek oynanacaksa hangi golcü sahada olmalı? Yazarlarımız ağırlıklı olarak Fernandao tercihinden yana...

Haberin Devamı

BURSASPOR maçı gösterdi ki Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Beşiktaş derbisine tek forvetle çıkacak...
Markovic’in ilk 11’e girmesi ve banko oynadığı maçtaki yüksek performansı nedeniyle ileri uçtaki ikili olan Fernandao-Van Persie’den biri büyük ihtimalle derbiye ve bundan sonraki bir çok maça kulübede başlayacak. Bu isim kim olacak... Kim yedek kalacak... Pereira kimi kesmeli... Sisteme göre hangi isim ilk 11’e yakın?.. Bu soruları Hürriyet yazarları yanıtladı, “Fernandao mu, Van Persie mi oynar?” tartışmasını masaya yatırdı.

Fernandao ile başlamalı

- İlker YASİN
- 4-3-3, esasen 4-3-2-1’den çıkan bir formasyon. Birbirlerine benziyor bu sistemler. Bu sistemlerde Pereira, Fernandao ve Van Persie’den hangisini seçeceğinde zorlanıyor. Ancak derbiye bence Fernandao ile başlamalı. Çünkü fizik ve konsantrasyon olarak Hollandalı’dan daha iyi durumda. Persie, gol vuruşlarıyla maçı çeviriyor olsa da maçların tamamında performans olarak yeterli değil.

Haberin Devamı

VAN PERSIE’NiN GÜCÜ YETMEZ

- Rüştü REÇBER
- PEREİRA önce 4-4-2’yi denedi ama takım çok zaaflar yaşadı. Sonra 4-3-3’e geçince daha dengeli bir yapı ortaya çıktı. Derbide de bu sistemle oynayacaktır. Çünkü Beşiktaş’a karşı orta alan kontrolünü eline almak zorunda. Tek forvet olarak da şu an Van Persie’nin fiziksel olarak eksik olduğunu düşünüyorum. Fernandao’nun fizik gücü daha yüksek ama maç içinde van Persie’yi de değerlendirecektir.

TEK FORVET ZORUNLU DEĞİL

- Hakan ÜNSAL
- MARKOVİC’in oynayacak olması tek forveti zorunlu kılmıyor. Orta sahada Ozan ve Topal gibi iki diri oyuncun varsa Diego’yu da kullanabilirsin ama hoca garantici olduğundan hep üçüncü orta sahada Meireles’ten yana kullandı tercihini. İlla tek forvet oynayacaksa da fizik kalitesi düzeldiğinde bu isim Van Persie’dir. Ama Beşiktaş derbisinde mücadele içinde kalınmak isteniyorsa Fernandao daha mantıklı.

Şu an vuruş kalitesi lazım

- Uğur VARDAN
- Tüm sistemler, uzun vadeli ve altyapıyla da ilişkili bir kültürün ürünü olurlarsa başarı getirir. F.Bahçe’nin en azından 4-5 yıllık A takım kültürü tek forveti mecbur kılıyor. Derbide F.Bahçe öne geçerse maçı kolaylar. Bunun için ihtiyacı olan ‘fizik kalite’si yüksek golcü değil, ‘vuruş kalitesi’ yüksek golcü. Fernandao, Bursa karşısında yüksek mücadelesiyle kaç pozisyona girdi?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!