Van ekonomisi ve kalkınması, Kent Ekonomisi ve Yerel Kalkınma Zirvesi’nde ele alınacak

Güncelleme Tarihi:

Van ekonomisi ve kalkınması, Kent Ekonomisi ve Yerel Kalkınma Zirvesi’nde ele alınacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2017 12:43

Van ekonomisi ve kalkınması, Kent Ekonomisi ve Yerel Kalkınma Zirvesi’nde ele alınacak

Haberin Devamı

Van, 13 Ekim, (DHA)- VAN ekonomisi ve kalkınmasının ele alınacağı 'Kent Ekonomisi ve Yerel Kalkınma Zirvesi’ 23-24 Ekim 2017 tarihlerinde Van'da gerçekleşecek.

Van Valiliği'nin himayesinde, Uluslararası Altın Kentler Derneği'nin organizasyon ve ev sahipliğinde düzenlenecek zirvede ;Türk, İran ilişkileri, Kapıköy sınır kapısının Van ekonomisine etkisi, Van ekonomisinde gelişmeler, beklentiler ve yerel kalkınma, Van’ın ekonomik ve sosyal kalkınmasında yerel medyanın önemi, İş dünyası ve yatırım fırsatları, devlet desteği ve teşvikler, Van’ın bir marka kent olmasında eğitim ve tanıtımın önemi, Yerel kalkınma ve belediyecilik gibi birçok konu ele alınacak. Zirvenin başladığı 23 Ekim tarihinin Van depreminin yıl dönümü olması sebebiyle deprem sonrası şehircilik alanında Van’da yapılan yatırımlar da zirvede ele alınacak.

“VAN’IN EKONOMİSİNİ GELİŞTİRMEYİ PLANLIYORUZ”

Uluslararası Altın Kentler Derneği'nden zirveyle ilgili yapılan açıklamada, “Van depreminin yıl dönüm tarihi olan 23-24 Ekim'de Van Valiliği himayesinde derneğimizin organizasyon ve ev sahipliğinde düzenleyeceğimiz zirvede Van ekonomisinin önemli aktörleri ile bugünün fotoğrafını çekecek ve konuşmacılarla pek çok konuyu ele alacağız. Zirvede, başta Van’ın tarihi kimliğine sahip çıkarak şehrin gelişmesine ve markalaşmasına, turizminin ve ekonomisinin gelişmesine hizmet etmek üzere, kentin önemli aktörlerini iş adamlarını, sanayicilerini, akademisyenlerini ve ulusal basının duayen isimlerini 23-24 Ekim’de zirvede konuşmacı olarak Van’da buluşturacağız. Van’a gönül veren ve Van için söyleyecek sözü olan herkese zirvede mikrofon uzatarak Van’ın bu gününü ve yarınını hep birlikte konuşacağız. Van, Doğu Anadolu coğrafyasında önemli bir turizm kentidir. Zengin tarihi ve kültürel mirasları şehrin asıl kimliğini oluşturuyor. Bizler zirveyle birlikte bu kimliğe sahip çıkarak öncelikle tarihimizi, kültürümüzü ön plana alarak kentimizin tüm potansiyelini yeniden dünyaya tanıtarak ekonomisini geliştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!