Van Büyükşehir Belediyespor Yöneticileri Basınla Bir Araya Geldi

Güncelleme Tarihi:

Van Büyükşehir Belediyespor Yöneticileri Basınla Bir Araya Geldi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2016 13:42

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR KULÜBÜ EŞBAŞKANLARI ÖNER YİĞİT, REMZİYE EŞİN VE KULÜP YÖNETİMİ BASINLA BİR ARAYA GELDİ.

Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü eş başkanları Öner Yiğit ve Remziye Eşin, basınla bir araya geldi.
Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü Eş Başkanı Remziye Eşin, yönetim kurulu üyesi Özdemir Örnek, Basın Sözcüsü Bekir Güneş ve Van Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Zeki Yılmaz ile birlikte basın mensuplarıyla bir araya gelen Öner Yiğit, geçtiğimiz hafta kongrelerini gerçekleştirdiklerini ve akabinde bir dizi çalışma başlattıklarını söyledi. Yiğit, kongrede ön plana çıkan Van’ın bütün dinamikleri ile birlikte bir yönetim kurulması amaçladıklarını ifade ederek, akabinde bir komisyon kurulduğunu ve bütün kesimlere gidildiğini kaydetti. Yiğit, “Sosyal medyada her gün açıklama yapan kesimlere gidildi. Belediye Vanspor’un artık belediye eli ile değil diğer kesimler, iş adamları, spordan anlayanlarla birlikte bunu götürmekti. Komisyonumuz bu konuda ciddi çalışmalar yaparak, emek harcadı. Ama maalesef ortaya çıkan sonuç takımın yine belediye eli ile yürüyeceği kanaati çıktı. Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanlarımız Bekir Kaya ve Hatice Çoban, tekrardan bu sürece dahil olmamız gerektiğini ifade ettiler. Bizde, Belediye Vanspor başta olmak üzere bütün branşlarda nasıl temsil ederiz arayışına girdik ve bu görev bize verildi. Bizde eş başkanlar olarak öncelikli olarak Van kamuoyunda oluşan spor ailesini bir araya getirmektir. Biz bu sürece başlarken öncelikle sporcularımızla biz tanışma süreci geçirdik. Dedik ki basın emekçileri bizim spor ailemizdendir. Bizim onlarla da görüşmemiz gerekiyor ve böyle bir karara vardık. Sizlerle birlikte nasıl bu süreci götürebiliriz, neler yapabiliriz, en azında sizlerle spor ile ilgili bilgi alışverişinde bulunmak istiyoruz. Belediye Vanspor’a sadece futbol takımı olarak bakmak doğru değil. Son yıllarda kadın futbol takımımızın başarısı hepinizin malumudur. Çok basına işlemedik, bunun özeleştirisini verebiliriz. Bayan futbol takımımız şu an bölgede 2’nci ligde oynayan ekipler arasında başarılı bir sezon geçiriyor. Diğer taraftan erkek futbol takımımızın durumu orta sıralarda. Amacımız takımı ligde bırakmak. Sonrası kurumsallaşmayla birlikte hep beraber neler yapabiliriz, onun çalışmasını yapacağız” dedi.
“HİÇBİR ŞEY GİZLİ, SAKLI KALMAYACAK”
Her ayın ilk haftası basın mensupları ile bir araya geleceklerini ve bunu kendilerine ilke edineceklerini vurgulayan Öner Yiğit, “Belediye Vanspor’un geliri ve giderini bütün kamuoyu ile paylaşacağız. Kiminle görüştük, kimleri transfer ettik, şeffaf bir yönetim anlayışı ile bizim ne kadar borcumuz var, kimler bize destek verdi, bunların hepsini isim isim deklare edeceğiz. Dün transferlerin son günüydü. Gönül isterdi ki bir iki transfer yapabilelim ama gittiğimiz tüm kapılar yüzümüze kapandı. Ama biz bu süreci bu arkadaşlarımızla götüreceğiz. Bütün futbolcularımıza güveniyoruz. Eksiklerimizi hep birlikte tartışacağız. Önemli olan bizim neler yapmak istediklerimiz. Geçmişte para kaynaklarının nerelerden geldiğini biliyoruz. Ama şimdi tamamen halkın belediyesi tarafından yürütülüyor. Sportif anlamda sadece 3. Lig’de oluşan bir takım değil, bir çok branş var ve bu branşlar üzerinden çalışmalarımız yürüyor. Bir futbol takımının deplasman gideri 27 bin TL. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bunun yüzde 30’nu karşılıyor. Yüzde 70’ni yine belediye karşılıyor. Tüm bunları sizlerle paylaşacağız, ne sorarsanız bunların cevabını vereceğiz, asla hiçbir şey gizli, saklı kalmayacak. Stat ile ilgili ciddi ve ortak bir çalışma yürütmemiz gerekiyor. Kamuoyu ile birlikte yapmamız gerekiyor. Biz bunu sadece futbol takımı üzerinden yürütürsek bu doğru değil. Geçen haftaki maçta gördük, taraftarlar içinde maçı izledik, çok üzüldük. Portatiften yapılan bir tribün ve tribünün de her an çökebileceğini düşünün, böyle maç izliyoruz. Bununla birlikte bütün kamuoyu, bütün STK’lar ve birinci ayak olan basın ile birlikte bunu götürmemiz gerekiyor. Bütün seçilmiş vekillerimizin olduğu, herkesin dahil olduğu bir çalışma yürütebiliriz. Stadyum için yeniden bir ön çalışma yaparak ne gerekiyorsa o planlamayı yapmalıyız. Ayrıca siz olmadan asla stadyum gündeme gelmez” ifadelerini kullandı.
“SPORUN SİYASETTEN KURTULMASI LAZIM”
Deplasmanlarda çok ciddi sıkıntılar yaşadıklarını da sözlerine ekleyen Yiğit, “Son olarak Amedspor’un neler yaşadığını gördük. Bizde bunu yaşıyoruz. Biz bu konuda neler yapabiliriz, bu konuda ciddi tartışmalar yürüteceğiz yönetim ile. Kim spora siyaset bulaşmamış derse kendisi ile çelişir. Bir asker selamı dahi sporda sorun olmaya başlamış, bir zafer işareti bile sporda sorun olmaya başlamış. Sporun bundan kurtulması lazım, siyaset değil sporun konuşulması gerekir. Bu konuda TFF’nin bir önlem alması gerekiyor” şeklinde konuştu.
“BELEDİYE VANSPOR’UN BORCU 1 MİLYON 800 BİN TL”
‘Taraftarların küfürden ve sloganlardan uzak durmaları konusunda bir yapılandırma düşünüyor musunuz?’ sorusuna ise Yiğit, “Taraftarlar üzerine düşeni yapıyor. Deplasmanlarda Çanakkale marşı söyleniyorsa burada bize özgü marşlar söylenmelidir diye düşünüyorum. Oraya çok takılmamak gerekiyor. TFF’nin bir marşı getirip saha kapatmaya kadar götürmesi işte siyasetin en ağır darbesidir, o alana giriyor. Biz taraftarlarımızdan da memnunuz. Bergama maçında sahaya atılan bıçağı biz kendimiz götürüp verdik gözlemci arkadaşa, ama ne yazık ki bir şey çıkmadı, bizim sahamız kapatıldı. Neredeyse deplasmanda oynadığımız maçlarda bile bizim sahamız kapatılma noktasına geldi. Bizim kurumsallaşmamız gerekiyor, artık tesisleşmemiz gerekiyor, sporcularımızın barınacağı yer yok. Bu bütçe ile nasıl oluşturulur işin açıkçası bilmiyoruz. Biz bu komisyonu bu yüzden kurduk gönül, isterdi ki bir iş adamı çıkıp bu takımı alsın ama maalesef kimse çıkmadı. Takımımızın sporcuya da çok ciddi bir borcu yok. SGK’ya olan bir borcu var, dış borç dediğimiz birkaç esnafa borcu bulunmakta. Çok büyük rakamlar olmamakla beraber toplamda 1 milyon 800 bin TL borcu bulunuyor” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!