Van Büyükşehir Belediyesi'nden muhtaç ailelere ‘Sosyal Kart’ desteği

Güncelleme Tarihi:

Van Büyükşehir Belediyesinden muhtaç ailelere ‘Sosyal Kart’ desteği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2017 14:17

Van Büyükşehir Belediyesi'nden muhtaç ailelere ‘Sosyal Kart’ desteği

Haberin Devamı

Safa ATMACA/VAN,(DHA)-VAN Büyükşehir Belediyesinin yardıma muhtaç aileler için sosyal kart uygulaması başlattı. Her ay aile nüfusuna göre para yüklenen sosyal kartlarla aile bireyleri belirlenen marketlerden rahatlıkla alışveriş yapabiliyor. 

Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından bölgede ilk kez muhtaç aileler için sosyal kart uygulaması başlatıldı. Daire başkanlığına bağlı sosyal hizmet uzmanları yardıma muhtaç aileleri yerinde tespit edip, yapılan değerlendirme sonucunda yardıma muhtaç ailelere 'Sosyal Kart' veriliyor. Ailelerde 200 lira limitli sosyal kartlarla belirlenen marketlerden alışveriş yapabiliyor. Ocak ayından bu yana uzmanlar tarafından tespit edilen 340 muhtaç aileye sosyal kart verilirken, 120 aileye de 100 ile 250 lira arasında yardım yapıldı. 

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi'ne başvuruda bulunan ailelerin durum tespiti ardından uygun görülen 209 aileye de 190 bin lira nakdi yardımda bulunuldu. Kentteki muhtaçlara ulaşmak için tespitlerin devam ettiğini belirten yetkililer amaçlarının kentteki tüm muhtaçlara ulaşmak olduğunu söyledi. Vatandaşa ulaşılırken onları rencide etmekten uzak durduklarını belirten yetkililer, bu nedenle bölgede ilk kez sosyal kart çıkarttıklarını söyledi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!