Vali'den tarıma ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Validen tarıma ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2016 10:36

Vali'den tarıma ziyaret

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ziyaret ederek çalışmalarla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, çalışmalar hakkında Vali Haktankaçmaz'a sunduğu Brifingde, ildeki tarım arazilerinin kullanım durumuna göre büyük bir bölümünü tarla alanlarının oluşturduğunu, tarla ürünlerinin de ekiliş alanlarına göre ilk üç sırasında buğday, arpa ve ayçiçeğinin bulunduğunu söyledi. Yılmaz, meyve ürünlerinde üzüm, ceviz ve elmanın, sebze ürünlerinde ise ilk üç sırada kavun, domates ve karpuzun yer aldığını söyledi. İldeki hayvan varlığı hakkında da bilgi veren Yılmaz, 2016 yılı itibariyle il genelinde 50 bin 83 büyükbaş hayvan, 110 bin 348 küçükbaş hayvan, 13 bin 176 adet arılı kovan, 594 bin 350 yumurtacı tavuk bulunduğunu, toplam 43 bin 164 alana sahip meranın tamamında tespit çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Yılmaz, 42 bin 282 hektarın tahdidi ve 925 hektarın tahsisinin yapıldığını, 2 bin 420 hektar alanda mera ıslahının gerçekleştirildiğini, iki köyde ise 863 hektar alanda ıslah çalışması yapıldığını söyledi.

Kırıkkale'de Üzüm Üreticileri Birliği, Kanola Üreticileri Birliği, Süt Üreticileri Birliği, Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Arı Yetiştiricileri Birliği, Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği, Kırıkkale-Ankara-Çankırı-Yozgat-Hayvancılık Kooperatifleri Üst Birliği, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Tarımsal Sulama Kooperatifi adı altında üretici örgütlerin bulunduğunu ifade eden Yılmaz, 174 Alo Gıda Hattının da vatandaşların hizmetinde olduğunu kaydetti. Yılmaz, ildeki tarımsal desteklemeler, hayvancılık desteklemeleri, bitkisel üretim desteklemeleri ve genç çiftçi projelerinin desteklenmesi hakkında bilgiler sundu.

Brifing sonrası şube Müdürlerinden de çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Haktankaçmaz, tarımın üretimin temelini teşkil ettiğini belirterek il genelinde sulanabilir arazinin artırılması gerektiğini belirtti. Vali Haktankaçmaz, ayrıca Kırıkkale'nin de dahil olduğu Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak yeni projeler geliştirilmesini istedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!