Validen öğretmenlere servis şoförlerini kontrol etme emri

Güncelleme Tarihi:

Validen öğretmenlere servis şoförlerini kontrol etme emri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2018 16:25

Validen öğretmenlere servis şoförlerini kontrol etme emri

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, okul kantinleri ve servislerinde her isteyenin çalışmasına izin vermeyeceklerini belirterek, öğretmenlere her sabah servis şoförlerini kontrol etme emri verdi.

2017-2018 eğitim yılının ikinci yarısı 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Vali Münir Karaloğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileriyle valilik toplantı salonunda bir araya gelerek, ikinci dönemde neler yapacaklarını paylaştı. Vali Münir Karaloğlu, Türkiye'de güvenli okul projesi uygulandığını belirten Karaloğlu, projeyle kötü niyetli insanları okul çevrelerinden uzaklaştırmayı amaçladıklarını kaydetti. Türkiye genelinde bin okulun kent güvenliği sistemine entegre edilerek okul ve çevresinin bu projeyle kameralarla 24 saat gözlendiğini dile getiren Karaloğlu, Antalya'da öncelik verilen 16 okulun bakanlıkça yapılan çalışmayla sisteme dahil edildiğini söyledi. 26 okulu da valilik öncülüğüyle diğer kamu kurumlarıyla bu sisteme dahil ettiklerini belirten Karaloğlu, okul kantinlerine de büyük önem verdiklerini aktardı.

HER İSTEYEN OKUL KANTİNLERİNDE ÇALIŞAMAYACAK

Vali Karaloğlu, okul kantinleri ile ilgili çok kapsayıcı bir yönetmelik olduğunu kaydederek, bu yönetmeliğe göre okullarda nelerin satılabileceğinin açık şekilde belli olduğunu söyledi. Okullara bu konuda valilik genelgesi göndereceklerini vurgulayan Karaloğlu, “Okul kantinleri çok sık denetlenecek. Kantini işletenler kafasına göre eleman çalıştıramayacak. Önce çalışacağı elemanı bize bildirecek. Emniyet bu kişi hakkında araştırma yapacak, sonra izin verilenler kantinlerde çalışabilecek. Eleman değişiklikleri de kafasına göre olmayacak. Bizim istediğimiz kriterlerdeki elemanları bulamıyorlarsa kantini çalıştıramayacaklar. Bizim için önemli olan çocuğun güvenliği" diye konuştu.

'ÖĞRETMENLERE SERVİS ŞOFÖRLERİNİ KONTROL ETME EMRİ'

Okul servislerinde de isteyen herkesin çalışmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Karaloğlu, yönetmelikte belirtilen suçlara karışmış kişilerin servisleri kullanmasına onay vermeyeceklerini anlattı. Karaloğlu, “Servis sahipleri şoförlerini kesinlikle değiştirmeyecek. Her gün farklı bir isimle servisçilik yapmayacak. Bize bildirilen isimleri, okul yöneticileri ve öğretmenlerin her sabah kontrol etmesini emrediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!