Vali Kamçı: Yaşlılara hürmet, insanlığın gereği

Güncelleme Tarihi:

Vali Kamçı: Yaşlılara hürmet, insanlığın gereği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2016 17:05

Vali Kamçı: Yaşlılara hürmet, insanlığın gereği

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - VALİ Süleyman Kamçı, Sarıoğlan Kaymakamlığı tarafından yürütülen “Huzur Sokağı” isimli sosyal konut projesinin açılışına katılarak, 18 konutu sahiplerine teslim etti. Vali Kamçı, ''Yaşlılara hürmet etmek, insan olmanın bir gereğidir'' dedi.

Sarıoğlan ilçesi Palas Mahallesinde düzenlenen törene, Vali Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, İl Jandarma Komutanı Albay Bayram Özer, Sarıoğlan Kaymakamı Hasan Doğan, Felâhiye Kaymakam Vekili Hasan Hüsnü Türker, Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ile ev sahipleri ve vatandaşlar katıldı. Sarıoğlan ilçesi Palas Çok Programlı Lisesinde düzenlenen pilav şenliğine de katılan Vali Kamçı ve protokol üyeleri öğrencilere pilav dağıttı ve onlarla bir süre sohbet etti. Huzur Sokağı'nın açılış töreninde konuşan Kamçı, yaşlılığın, gençler tarafından çoğu zaman düşünülmek dahi istenmeyen, fakat Allah ömür verirse bir insanın er ya da geç varacağı, hayatın doğal bir dönem olduğunu ifade etti. Bu dönemin, çoğu zaman fiziksel ve zihinsel birtakım acizlikler içerisinde geçirildiği için, yaşlılara hürmet gösterilmesi ve her türlü bakım ve ihtiyaçlarının karşılanması gerek örf ve adetlerimizde gerekse inancımızda çok önemli bir toplumsal görev olduğunu belirten Vali Kamçı, ''Bu bakımdan, bizleri merhamet ve özveriyle yetiştiren yaşlılarımıza saygı ve sevgiyle muamele etmenin, insan olmanın da bir gereği olduğunu düşünüyorum. Bu değerlerden yola çıkılarak hazırlanan “Huzur Sokağı Projesi” 2014 Yılında Sarıoğlan İlçemizde başlatılmıştır. Proje kapsamında bugüne kadar 18 yaşlı vatandaşımıza yeni ev inşa edilmiş, ayrıca 23 yaşlı vatandaşımızın da evinde iyileştirmeler yapılmıştır. Toplam maliyeti 780 bin lira olan bu anlamlı projenin, hazırlanmasında ve yapımında emeği geçen tüm kurum, kuruluş ve yetkililerine teşekkür ediyor; yaşlılarımızın hayattayken kıymetini bilen, onların yaşamlarını kolaylaştıran ve güzelleştiren nesiller olmamız temennisiyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.

Sarıoğlan Kaymakamı Hasan Doğan ise yaşlıların hayatlarını rahat sürdürmesi amacıyla birçok çalışma yürüttüklerini ifade ederek, “Sarıoğlan Kaymakamlığı olarak ilçemizde ikamet eden ve barınma ihtiyacı olan yaşlılar ve engelli vatandaşlarımıza yaşamlarını daha iyi şartlarda sürdürebilmeleri için bir taraftan sosyal konutlar inşa edilirken diğer yandan da ihtiyaç sahipleri vatandaşlarımız için gerekli onarımlar yapılarak kullanılabilir hale getirilmektedir'' dedi. Konuşmaların ardından Vali Kamçı ve protokol üyeleri ev sahiplerine anahtarlarını teslim etti ve yapılan evleri teker teker gezdiler. 

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!