Vali Kahraman Destekleme Ve Yetiştirme Kurslarını Ziyaret Etti

Güncelleme Tarihi:

Vali Kahraman Destekleme Ve Yetiştirme Kurslarını Ziyaret Etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2015 08:46

VALİ KAHRAMANDAN DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSUNA ZİYARET

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Milli Eğitim Bakanlığınca Erzincan’da öğrencilere yönelik açılan kendini sınama ve ders çalışma imkanı gibi çeşitli yenilikler sunan destekleme ve yetiştirme kurslarını ziyaret etti.
Vali Kahraman, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ve bu yıl ilki gerçekleştirilen destekleme ve yetiştirme kurslarını ziyaret ettiler. Vali Süleyman Kahraman, bu kapsamda Erzincan Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi ve İmam Hatip Liselerini ziyaret ederek derslere eşlik etti. Öğrencilerle sohbet eden Vali Kahraman, kendilerine sunulan bu imkandan faydalanmaları gerektiğini vurgulayarak, çok çalışıp başarılı bireyler olarak, yarının Valisi, Doktoru, öğretmeni olmalarını istedi.
Ziyarette işleyişle ilgili olarak bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, kursların ortaokul ve lise müfredatı kapsamında, her dersten açılabildiğini söyledi. Birçok kurs başvurusu olduğunu söyleyen Gün, kültürel, sosyal ve sportif faaliyetler için de kursların olduğunu kaydetti. Mezunların sınava hazırlandığına dikkati çeken Milli Eğitim Müdürü Gün, "Biz de programlarımızı onlara, sınavlara dönük olarak hazırladık. Şuanda İl genelinde tüm lise ve ortaokullarda kurslarımız açıldı, katılım oranımız yüzde 60 civarlarında” dedi
Vali Süleyman Kahraman, özellikle 12. Sınıf öğrencilerinin katıldığı destek ve yetiştirme kurslarını ziyaretinde yoğun katılımın olduğunu görünce emeği geçenlere teşekkür etti. Ziyaret sırasında kursların genel durumunu ve önemini anlatan Vali Kahraman, “Öğrencilerimize yönelik sınavlara hazırlık takviye kurslarına yoğun ilgi var. Erzincan olarak çok şanslıyız çünkü bizim derslik başına düşen öğrenci sayılarımız, öğretmen başına düşen öğrenci sayılarımız çok iyi düzeylerde. Hafta sonu açılan bu kurslara okul öğretmenlerimizin katılımında hem öğretmenlerimize hem okul idarecilerimize teşekkür ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın “Okullar Hayat Olsun” projesi, Fatih Projesi sayesinde kurulan akıllı tahta imkanlarına sahibiz. Dolayısıyla okulların bu altyapısı bütün kesime hitap ediyor. Dershanelerin kapatılmasıyla birlikte öğrencilerin ihtiyaçlarının bu şekilde okullardaki destek ve yetiştirme kursları ile karşılanması yönündeki devlet politikasının bir uygulamasıdır. Bunun daha iyi olacağını düşündüğümüz için devletimiz böyle bir sistem değişikliği yaptı biz de bunu ilimizde uygulamaya çalışıyoruz. İdarecilerimiz, öğretmenlerimiz bu işe gönüllerini koydular. Öğrenciler eğitimle ilgili duyarlılar. Karşılıklı bu duyarlılığın bize başarıyı getireceğine inanıyorum. İlk onlarda ki başarı seviyemizi bundan sonrada daha da yukarılara taşıyacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!