Vali Demirtaş: Öğrencileri uyuşturucudan koruyun

Güncelleme Tarihi:

Vali Demirtaş: Öğrencileri uyuşturucudan koruyun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2017 17:10

Vali Demirtaş: Öğrencileri uyuşturucudan koruyun

Haberin Devamı

ADANA Valisi Mahmut Demirtaş 2017-2018 eğitim öğretim dönemi öncesi yaptığı istişare toplantısında okul yöneticilerinin öğrencileri uyuştucudan uzak tutmak için büyük çaba göstermesi gerektiğini söyledi.
Valilik binasında düzenlenen toplantıya; İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Vali Mahmut Demirtaş, eğitimin sadece Milli Eğitim Bakanlığı'nın yada Valiliğin yönetimindeki kamu hizmeti olmadığını söyledi. Demirtaş, "Eğitim, topyekun bir milleti ve ülkeyi ilgilendiren bir faaliyetler bütünüdür. Bu sebeple bu toplantının organizasyonu gerçekleştirilirken belediyelerimizden, emniyet müdürlüğümüze, sağlık kurumlarımızdan meslek odalarımıza kadar her kesimin bu toplantı salonunda temsil edilmesini özellikle istedim. Nüfusunun neredeyse dörtte biri öğrenci olan bir toplumsal yapıda, ancak böyle bir toplantı katılımı ile eğitim sistemimizin Adana özelindeki sıkıntılarını teşhis ve tedavi edebiliriz diye düşündüm" dedi.
UYUŞTURUCU MADDE İLE HİÇ TANIŞMASINLAR
Öğrencilerin uyuşturucu madde ile hiç tanışmaması için okul yöneticilerinin dikkatli olması gerektiğini belirten Demirtaş şöyle konuştu:
"Bir okul müdürünün üzerinde önemle durması gereken bir diğer husus ise, öğrenciyi zararlı alışkanlıklara karşı koruması ve kollamasıdır. Uyuşturucu madde satışı ve kullanımı ile ilgili son derece dikkatli olmalısınız. Birinci amacımız, öğrencilerimizin uyuşturucu madde ile hiçbir şekilde tanışmamasıdır. İkincisi, uyuşturucu maddenin okulunuzun çevresine ulaşmamasıdır. Bunun için emniyetle, narkotik ekiplerle sıkı bir iletişim halinde olmalısınız. Öğrencilerimizin, uyuşturucu maddelerden uzak kalmasını sağlamak için, rehber öğretmenlerimizden etkin olarak istifade etmelisiniz. Ayrıca Yeşilay derneğimizin de çok ciddi kaynakları olduğunu, bu kaynaklardan da istifade edilebileceğini hatırlatmak isterim. Öğrencileriniz için tehlikeli gördüğünüz çevredeki şahıslarla ilgili, okulunuzdan sorumlu olan emniyet ekipleri ile sıkı çalışınız ve onları aramaktan çekinmeyiniz. Çünkü mesele çocuklarımız ise küçük şeyler dahi önemsenmelidir. Bu anlamda İl Emniyet Müdürlüğümüzce oluşturulan whatsap ihbar hattını kullanabilirsiniz."
Vali Mahmut Demirtaş'ın konuşmasının ardından, toplantıya katılan kamu kuruluşu temsilcilerinin görüş ve önerilerini dinledi.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!