Vali Altıparmak'tan veda mesajı

Güncelleme Tarihi:

Vali Altıparmaktan veda mesajı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2017 14:37

Vali Altıparmak'tan veda mesajı

Haberin Devamı

DENİZLİ Valisi olarak görev yaparken son Valiler Kararnamesi ile Merkez'e alınan Ahmet Altıparmak veda mesajı yayınladı. Vali Altıparmak,  görev yaptığı sürece devleti ve milleti için çalıştığını, kentte görev yaptığı dönemde yaşanan 15 Temmuz darbe girişimini ve trafik kazasında hayatını kaybeden Başsavcı Mustafa Alper'i unutamayacağını söyledi.

Geçtiğimiz 21 Haziran tarihinde yayınlanan Valiler Kararnamesi'yle merkeze alınan Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, veda mesajı yayınladı. 3 Temmuz Pazartesi günü veda yemeği düzenleyecek ve 4 Temmuz Salı günü vedalaşarak kentten ayrılacak olan Altıparmak veda mesajında şevkle ve heyecanla çalıştığı kentten erken ayrıldığını, devlet büyüklerinin verdiği kararı saygıyla karşıladığını söyledi. AK Parti Hükümetleri süresince oldukça önemli görevlerde bulunduğunu ve önemli illerde uzun yıllar valilik görevinde bulunduğunu belirten Altıparmak,  "Bu yüce millete hizmet fırsatını veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm büyüklerimize şükran borçluyum. Çalıştığım süre içinde ailemi ihmal etme pahasına, en değerli derdim olan milletim için, devletim için daha fazla ne yapabilirim, daha fazla nasıl bir katkı sağlayabilirim anlayışı içinde oldum. Onursuz, haysiyetsiz ve tembel insanlardan ne kendine ne de bu millete hayır gelmeyeceğine iman etmiş bir insanım. Bunun için de etrafımda hep onurlu ve çalışkan insanlara yer vermeye ve onların önlerini açmaya çalıştım. Tüm ülkeye çalışkanlığı ile girişimciliği ile örnek olan Denizli'de de bu prensipler çerçevesinde çalıştım" dedi.

"ŞAKLABANLARA İZİN VERMEDİM"

Vali Altıparmak, devletin zararı için çalışanlara asla müsaade etmediğini vurgulayarak, "Hayatta hazzetmediğim devleti ve onun kurumlarını zarara uğratmaya çalışan şaklabanlıklara asla izin vermedim. Hak ve hakikat daima mihenk taşım oldu. Onun için gönül rahatlığı içinde ayrılıyorum. Milletime, devletime olan borcumu yerine getirdiğimi düşünüyorum ve takdiri siz kıymetli Denizlililer'e ve yüce milletimize bırakıyorum" dedi.

 "15 TEMMUZ'U VE BAŞSAVCI ALPER'İN ÖLÜMÜNÜ UNUTAMAM"

Son görev yeri Denizli'nin kendisinde ayrı bir yeri olacağının altını çizen Vali Altıparmak, "15 Temmuz gibi yabancı- yerli işbirlikçilerin işgal girişimini burada yaşadık. Çirkin yüzünü uzun yıllar saklayan, Aralık 2013 ile birlikte niyetini açıkça ortaya koyan bu alçak terör örgütünün hiç kimsenin öngöremediği son hamlesine ise hep birlikte şahitlik ettik ve bu girişimin başarılı olmaması için hiçbir vatan evladının bir damla kanını dahi döktürmeden canımız ortaya koyarak üzerimize düşen vazifeyi yapmaya çalıştık. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. İkinci hatırlanması gereken önemli bir olay olarak da can dostum, güzel insan Başsavcımız Mustafa Alper'i elim bir kazada burada kaybettik. Yüreğimde tamiri imkansız ve asla silinmeyecek bir yara açtı. Allah rahmet eylesin" dedi.

Vali Altıparmak'ın yerine Giresun'dan atanan vali Hasan Karahan'ın 5 Temmuz'da göreve başlayacağı öğrenildi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!