Vakıfbank başarısını devam ettirmek istiyor

Güncelleme Tarihi:

Vakıfbank başarısını devam ettirmek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2013 12:26

Voleybol CEV Avrupa Kadınlar Şampiyonlar Ligi 6'lı play-off turunda yarın Eczacıbaşı VitrA ile rövanş maçına çıkacak Vakıfbank, namağlup götürdüğü sezonu Dörtlü Final ile taçlandırmak istiyor.

Voleybol CEV Avrupa Kadınlar Şampiyonlar Ligi 6'lı play-off turunda yarın Eczacıbaşı VitrA ile rövanş maçına çıkacak Vakıfbank, namağlup götürdüğü sezonu Dörtlü Final ile taçlandırmak istiyor.

Vakıfbank Şube Sorumlusu Ramazan Yıldırım, tüm organizasyonlarda üst üste 26 maç kazandıklarını ve bunun bir dünya rekoru olduğunu belirterek, “Dünyada tüm branşlarda yenilmeyen tek takımız. İki yıl önce de Şampiyonlar Ligi'nde namağlup şampiyon olmuştuk. Bu yolu biliyoruz. Elde ettiğimiz sonuçlar bize eksi ya da artı motivasyon sağlamıyor. Her maçı tek tek düşünüyoruz. Hepsine kazanmak için çıkıyoruz. Sonuçta bu bir spordur. Hiçbir şey kesin değil. Yarın Eczacıbaşı VitrA'yı tekrar yenip adımızı Dörtlü Final'e yazdırmak istiyoruz” diye konuştu.

Şampiyonlar Ligi'nde bir Türk takımının final oynamasının garanti olduğunu anlatan Yıldırım, “Türk voleybolunun geldiği yer açısından bu çok önemli. Bir Türk takımı finali garantiledi ve inşallah finalde biz oluruz. Kupayı da biz alırız” dedi.

26 maçlık galibiyet

Sezon başından beri yaptıkları 26 resmi maçı da kazandıklarına dikkati çeken Ramazan Yıldırım, “Bütün araştırmayı yaptık. 2012-2013 sezonunda takım sporlarında, NBA dahil, yenilmeyen tek takım Vakıfbank'tır. Bizden önce Eczacıbaşı VitrA, 25 maçlık bir seri yakalamış” diye konuştu.

Kulüp olarak ilk misyonlarının Avrupa'da kupa almak olduğunu kaydeden Şube Sorumlusu Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kulüp tarihinde 3 tane Avrupa kupamız var. Avrupa'daki bütün kupaları aldık. Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda da ikinciliğimiz var. İlk hedefimiz her zaman Avrupa kupasıdır. Şimdi önümüzde Şampiyonlar Ligi Kupası var. Onu da almak istiyoruz. Bu sezon iyi bir fırsat yakaladık. İki yıl önce bu kadar iyi bir kadroya sahip değildik. Ama çok istemiş ve Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kazanmıştık.”

Brakocevic: “Sırrımız aile ortamı”

Vakıfbank'ın Sırp oyuncusu Jovana Brakocevic ise bu sezon elde ettikleri başarının sırrının takımdaki aile ortamında olduğunu söyledi.
Brakocevic, rakiplerinin de kendileri gibi rövanş maçına çok iyi hazırlanacağını belirterek, “İlk maçı biz kazandık. İkinci maç daha zor olacak. Rakibimiz de iyi hazırlanacaktır. İlk maçı kazanmak bize güven verdi” şeklinde konuştu.
Her maçta kendilerini geliştirmeye çalıştıklarını kaydeden Sırp oyuncu, “Rakiplerimizden de bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz. Bu şekilde devam etmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Bu sezon tüm kulvarlarda yaptıkları 26 maçı da kazanan Vakıfbank'ın elde ettiği bu başarının hatırlatılması üzerine Jovana Brakocevic, “Bunun bir rekor olduğunu çevremdeki insanlar söyledi. Ben farkında değilim. Böyle bir başarı yaşamak çok güzel. Bu türden bir rekor elde eden yapının içinde olmak gurur verici. Umarım bunu daha büyük bir rekor haline getiririz” diye konuştu.

Bu başarıdaki sırrın aile ortamı olduğunu kaydeden milli oyuncu, şunları söyledi:
“Bu başarının nedeni aile olmamızla ilgili. İyi bir takımız ve iyi bir aileyiz. Herkes bu aile için elinden geleni yapıyor. Teknik ekibimiz rakip oyuncularla ilgili en iyi bilgileri almaya çalışıyor. Bunları bize en güzel şekilde aktarıyor.”

Antrenörleri Giovanni Guidetti'nin kendileri için büyük avantaj olduğunu vurgulayan Brakocevic, “Hocamız detaylara çok önem veriyor. Çalışkan bir insan. Sahada profesyonelce bize yaklaşıyor. Saha dışında ise arkadaş gibi davranıyor. Hocamızın iki tarafının da bu şekilde olması büyük avantaj” yorumunda bulundu.

Avrupa'da 9 galibiyet

Vakıfbank, CEV Avrupa Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı 9 maçı da kazandı.Grup maçlarında 6 galibiyet elde eden namağlup takım, 12'li play-off
turunda Polonya'nın Atom Trefl Sopot ekibini eledi ve 6'lı play-off turunda Eczacıbaşı VitrA'nın rakibi oldu. Vakıfbank, bu turdaki ilk maçta Eczacıbaşı VitrA'yı yenmişti.
Vakıfbank'ın Avrupa'da yaptığı maçlar ve aldığı sonuçlar şöyle:
Grup maçları:
Vakıfbank-Volero Zürih (İsviçre).............: 3-0
Uralochka NTMK Ekaterinburg (Rusya)-Vakıfbank: 1-3
Vakıfbank-RC Cannes (Fransa).................: 3-0
RC Cannes-Vakıfbank..........................: 2-3
Vakıfbank-Uralochka NTMK Ekaterinburg........: 3-1
Volero Zürih-Vakıfbank.......................: 2-3
12'li play-off:
Atom Trefl Sopot (Polonya)-Vakıfbank.........: 1-3
Vakıfbank-Atom Trefl Sopot...................: 3-0
6'lı play-off:
Vakıfbank-Eczacıbaşı.........................: 3-1
Bu arada ligde 14 maçını da kazanan Vakıfbank, Türkiye Kupası'ndaki 3 karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!