Vah İ nokta Melih vah!

Emin ÇÖLAŞAN
Haberin Devamı

Terörle Mücadele ekipleri dün sabah evine baskın yapıp bu şahsı gözaltına aldılar. Evi ve bir alt kattaki özel bürosu arandı. Polisleri karşısında görünce fenalık geçirip bayıldı... ‘‘Lütfen beni Emniyet'e götürmeyin, doğrudan savcılığa götürün’’ diye yakardı.

Sonra Adli Tabipliğe götürüldü. Sağlık muayenesinden geçirildi. Şimdi Emniyet'te, Terörle Mücadele ekiplerine ifade veriyor. Daha sonra DGM'ye sevk edilecek.

Ankara'da bugüne kadar harcadığı katrilyonların hesabını tek tek verecek. Bu paralar kimlere, kimlerin ceplerine gitti? Şeriatçı Muradiye Vakfı ve benzerleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerin ihalelerinden kaç trilyon götürdü?

Muradiye ile bağlantılı Alfagas isimli imalathaneye bu milletin 75 milyon doları, doğalgaz sayacı yaptırma bahanesiyle şakır şakır ödendi ve ödenmeye devam ediliyor.

Bu Alfagas dosyası başlı başına bir rezalettir. Türkiye'de tanık olunan en büyük vurgunlardan biridir. Düne kadar ismi cismi duyulmamış, ilk ihaleden birkaç hafta önce kurdurulan ve Muradiye Vakfı ile bağlantılı olan bu firmadan 75 milyon dolarlık sayaç alınmıştır. İhalelere sadece bu firma alınmış, fiyatlar dolar üzerinden bağlanmış, diğerlerinin girip teklif vermesi mümkün olmamıştır!

Bu ne rezalettir! Bunların hesabı sorulmayacak mıdır?

***

İ nokta Melih isimli bu şahıs, birkaç yılda Ankara'yı altüst etti. Bu adamı burada yüzlerce kez yazdım, marifetlerini belgelerle sergiledim. Bir zamanlar o da Tayyip gibi Refah'ın başkanlığına soyunmuştu. Hevesleri kursağında kaldı.

O makamda ANAP'ın desteği ile oturuyordu. Belediye Meclisi'ndeki tüm ANAP'lı üyeler onun yanında yer almıştı. Bütün oylamalarda Fazilet grubuyla birlikte hareket eden bu şahıslar İ nokta Melih'i bugüne kadar yerinde tuttular... Çünkü Belediye Meclisi'nde Fazilet'in çoğunluğu yok. ANAP bu şahsa payanda oldu. Daha geçenlerde CHP Grubu tarafından verilen gensoru ile düşecekti. ANAP'lı üyeler tarafından kurtarıldı.

Arsalar, imar değişiklikleri, konut kooperatifleri, neler neler!

Genel siyasette Fazilet'in karşıtı olan ANAP, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Fazilet'in ortağı olarak görev yaptı ve yapmaya devam ediyor.

***

Bu şahıs bir olaydır. Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamını kendi kişisel ve parasal çıkarları için kullanmış, hakkında yazı yazan, söz söyleyen herkesi mahkemeye verip trilyonlarca liralık yüzlerce tazminat davası açmıştır... Ve kaç dava açtığını, kaç lira kazandığını, aleyhine açılan davalarda kaç lira kaybettiğini kamuoyundan bir sır gibi saklamış, sadece ‘‘kârda’’ olduğunu, kazandığı paralarla çiftlik alacağını söylemekle yetinmiştir.

Eğer yürekli bir adamsa, gözaltından kurtulduğu anda bu dökümü açıklasın. Ama açıklayamaz!.. Çünkü rakamları öğrenenlerin dudağı uçuklar.

Böyle bir şahıs Ankara'yı yıllarca yönetti.

Hakkındaki yolsuzluk ve usulsüzlük dosyaları tavana vurmuştu. Sanayi Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulları, nice yolsuzlukları belgelerle ortaya çıkardılar. Paravan şirketler, dinci kuruluşlara hortumlanan paralar, sahte ihale belgeleri vesaire...

İçine düştüğü durumu kendisi de biliyor, parti yetkililerine gidip ‘‘Ben bir daha Ankara'ya aday olmam. Çok yıprandım. Aman beni milletvekili seçtirin. Milletvekili dokunulmazlığı kazanamazsam içeri gireceğim’’ diyordu.

***

Hakkında nice soruşturmalar açılmıştı. Bunlara hakaret, tehdit, adam dövdürme dahildi! Elimde çok sayıda gazetecinin yazılı ifadeleri var. Onları nasıl tehdit etti, nasıl hakaretler yağdırdı...

Yargı kararlarını tanımazdı. Yaptırdığı rezalet alt ve üst geçitler konusunda yargı ‘‘yürütmenin durdurulması’’ kararı verir, ancak İ nokta Melih bunları asla umursamazdı.

Ankara'nın altını üstüne getirmişti. Ankara bu şahsın adeta tapulu mülkü olmuştu. Örneğin bir kamu kuruluşu olan ASKİ tesisleri önce Refah, şimdi de Fazilet'in siyaset karargâhı olarak çalışıyordu. Necmettin Erbakan ve diğerleri, bugün bile siyasi faaliyetlerini oradan yürütüyorlar.

***

Burada tekrar vurguluyorum. Bırakın her şeyi bir yana, sadece Alfagas dosyası bile İ nokta Melih'in sonunu getirmeye yeter. Şimdi teknik elemanlar tarafından bu konuda hazırlanan bilirkişi raporları elimde. Korkunç vurgun ayrıca Sanayi Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından da belgelendi. Bunların derhal işleme konulması ve bu şahsın yargı önüne çıkarılması gerekiyor.

Şeriatçı Muradiye Vakfı'na hortumlanan paraları da burada defalarca yazdım, belgeledim. Özellikle Refahyol döneminde tık çıkmadı. Sonra ANAP'Murat Başesgioğlu İçişleri Bakanı oldu, o da aynı tavrı sergiledi.

***

Televizyonlara çıkar ve önüne gelen herkese ‘‘Yüreğin yetiyorsa karşıma çık’’ diye bağırırdı. Kendisini birkaç kez izledim. Elinde bir dosya vardı ve kameralara doğru kaldırıp bana sesleniyordu:

‘‘İşte Emin Çölaşan'ın dosyası elimde. Sıkıysa gelip karşıma otursun da işini bitireyim.’’

Aynı şeyi Orhan Uğuroğlu'nun programında da yaptı. Merak ettim, ertesi gün Orhan'a bu dosyalarda ne olduğunu sordum... ‘‘Senin yazıların var abi’’ demesin mi!

İşte Türkiye'nin başkentini yöneten İ nokta Melih buydu! İnsanlara kara çalmak için dosyalar gösterir, ama onları hiçbir zaman açıklayamazdı... Çünkü içleri boştu.

***

Dün Terörle Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı. O herkese bağırıp çağıran ‘‘aslan parçası’’, polisleri karşısında görünce fenalık geçirdi... ‘‘İnanamıyorum, böyle bir şey nasıl olur’’ diyordu.

İnanırsın, inanırsın!

Şimdi Belediye ve bağlı kuruluşlar tarafından şeriatçı vakıflara, şeriatçı şirketlere, Alfagas gibi imalathanelere hortumlanan trilyonların, milyonlarca doların, ihalelere karıştırılan fesatların hesabını verecek.

Tek tek verecek...

Türkiye mafyalarla, çetelerle, vurgun, soygun ve rüşvetle mücadele başlattı. Hayırlı olsun, İ nokta Melih'e geçmiş olsun!



Yazarın Tüm Yazıları