Uzun saçların yılı

Yeni sezonda saçlar özgürleşiyor. Moda dünyasındaki “tezatlık” trendi, saçlarda da etkisini gösteriyor.

Haberin Devamı

Sade, doğal modellere inat iddialı kesim ve renkler öne çıkıyor. Bu yılın trendlerini saç tasarımcısı Şenol Zeytinoğlu’na sorduk.

Bu sezon kaşmir, karamel, çikolata ve roz gibi sıcak ve parlak tonlar sıkça karşımıza çıkacak, küllü renk tonlarını bulmak ise zorlaşacak. Platin hariç, doğal sarılar çok popüler. Geçen sezonun favorisi Hürrem rengine ise artık rastlanmıyor.
Saçı daha canlı, hareketli ve ışıltılı gösteren doğal baleyajlar yine çok moda... Fakat baleyajın saç tonundan bir ya da iki ton açık olmasına, yani renk tonunun çok farklı olmamasına dikkat etmek gerekiyor.
Alessandra Ambrosio’nun altın kahve saç üzerine sıcak karamel tonlarındaki baleyajı ile Jessica Biel’in sıcak çikolata saçlarının uçlarına uygulanan kaşmir tonlarındaki yansıma, sezonun favorileri...
Sarı saçlarda da dip tonları olarak daha çok dore ve kaşmir tonları uygulanıyor. Ancak hatırlatmakta fayda var; saç rengini değiştirmeden önce bu rengin saç kesimine, ten ve göz rengine uyum sağlaması gerektiğini göz önünde bulundurmak gerek...

Haberin Devamı

Sezonun favorisi

Kakül ve bob kesim

2014 için uzun saçların yılı desek abartmış olmayız. Elbette bu saçlarda volüm ön planda; bunun için de dolgun katlar ve yüz çevresinde yumuşak geçişler uygulanıyor.
Modası hiç geçmeyen, doğru kesildiğinde her yüz tipiyle uyum sağlayan bir saç modeli olan kaküller de bu sezon çokça kullanılıyor ama uzun, yele ve piktaş tekniğiyle üç aşamalı kesilmiş olarak... Alexa Chung’ın omuz hizasından biraz uzun, kâküllü ve uçları piktaş tekniğiyle kesilmiş dolgun görünümlü saçları sıkça karşımıza çıkarken, Rose Byrne’ın omuz hizasında uçları katlı uzun Bob kesimli saçları da favoriler arasında olacak.
Kısa saçlarda ise çene hizasında, ensesi natürel volümlü piktaş tekniği kullanılarak kesilen Bob modeller ile kısa, asimetrik ve maskülen kesimler tercih ediliyor.

Balerin ve donut topuzlar

Sonbahar-kış sezonunda saç modelleri doğal görünümlü olacak. Sezonun saç modasının anahtar sözcüğü “undone” yani yapılmamış... Neredeyse hiç dokunulmamış hissi uyandıran saçlar, her yerde karşımıza çıkacak. Bir tarafta Rönesans etkisiyle topuzlara, diğer tarafta grunge ve punk akımlarına, çeşitli saç aksesuvarlarının kullanıldığı asi ve iddialı modellere rastlanacak. Enseden veya tepeden uygulanan bol atkuyruklarına rastgele yapılmış, doğal, dağınık ense topuzları, tepede sıkı topuzlar, balerin topuzları, “donut” topuzlar eşlik ediyor. Kimi zaman da topuzlar örgü ve kaküllerle birlikte kullanılıyor.

Haberin Devamı

Sonbahar depresyonunun ilacı

Ozon terapi

Yaz bitti. Sonbahar depresyonu kapıda. Fakat telaşlanmanıza lüzum yok; ozon terapi ile sonbaharın yarattığı hüzün, melankoli, karamsarlık ve halsizlik tarih oluyor!

Sonbahar depresyonunun belirtileri belli; halsizlik, yorgunluk, içe kapanma ve hatta ağlama arzusu... Oysa bütün olumsuz duygulardan uzak, zinde, hareketli ve yaz enerjisiyle dolu mutlu bir sonbahar geçirmek, ozon terapi ile çok kolay.
“Sadece nefes almak, vücuda yeterli oksijeni sağlamıyor” diyor medikal estetik hekimi Birgül Altuntürk... Çünkü vücudumuz sürekli olarak havadaki, sudaki ve yiyeceklerdeki toksinler tarafından kirletiliyor. Altuntürk’ün verdiği bilgilere göre, ozon terapi doku ve hücrelere ihtiyacı olan oksijeni en etkili şekilde sağlayan güçlü bir uygulama... Hastalıklara ve kansere zemin hazırlayan etkenlere karşı kalkan oluşturan bu yöntem, erken yaşlanmayı önlediği gibi sonbahar depresyonunun yarattığı olumsuzlukları da ortadan kaldırmada etkili...

Haberin Devamı

Canlı, güçlü, çekici

Encounter Fresh Calvin Klein, erkeklere özel modern ve çekici bir koku yaratmak için canlandırıcı enerjisini zengin odunsu notalarla birleştiriyor. Koku, İtalyan bergamutu ve ferahlatıcı mojito akorunun taze tepe notaları ile açılıyor. Rom, kakule ve lavanta, kokunun kendinden emin ve zarif yönünü ortaya çıkarıyor.

Şehirli ve orijinal

Downtown Calvin Klein, modern bir kadın kokusu yaratmak için feminen odunsular ile yumuşak esansları birleştirmiş. Koku İtalyan ağaçkavunu, bergamut ve Tunus’a özgü portakal çiçeği esanslarının canlı tepe notaları ile açılıyor. Kalp notasındaki pembe biber taneleri; menekşe yaprağı ve gardenya taçyapraklarının üzerine toz halinde serpiştirilerek sofistike feminenliği artırıyor. Dip notasındaki Teksas sedir ağacı, tütsü, vetiver, Laos benzoini ve canlı, kadifemsi musklar; kadının arkasında fark edilir bir iz bırakmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Seksi dudaklar

Dudaklardaki gülümsemeyi kusursuz bir dokunuş ile ortaya çıkaran TCA Studio Make-up Professional lipstick ürünleri, 2 çeşit ve 70 farklı tondaki rujlarıyla dudakları daha belirgin ve etkileyici kılıyor. Markanın “Lipstick Matt”ı bulaşmadan dudakta elastik bir tabaka bırakma özelliğiyle beğeni topluyor. Fiyatı, 29 TL...

Stil sahibi İtalyan

Signorina, Salvatore Ferragamo’nun İtalyan stiliyle yeniden tanımlanıyor. Özel ve göz kamaştırıcı olma duygusuyla yaratılan koku, yasemin ve pannacota’nın muhteşem karışımından oluşuyor. Signorina, aynı zamanda şık, canlı ve stil sahibi İtalyan kadınını sembolize ediyor.

Özgünlüğü hissedin

Aura Loewe, tenlerde mükemmel bir uyum yaratarak, kusursuzluğu sizinle tanıştırmaya hazırlanıyor. Sadece Tekin Acar Mağa-zaları’nda satışa sunulan parfümün fiyatı, 80 ml’i 249 TL...

Haberin Devamı

Sofistike bir koku

Costume National, kadınlar için oryantal çiçek özleri ile birleştirilmiş yeni kokusunu beğeniye sundu. “So Nude Eau De Toilette” yeni beyaz şişesi ile geliyor. Parfüm, çiçeksi ve baharatlı yapısıyla sofistike kadının özelliklerini yansıtırken aynı zamanda onun güçlü karakter ve davranışlarını temsil ediyor. Bu hafif ve duyulara hitap eden kokuyu mutlaka denemelisiniz.

Kusursuz görünüm

Transvital Perfecting serisi, anti-age cream, lift eye contour, radiance mask ve anti-age extra lift eye serum’la yaşlanma etkilerine karşı savaşıyor. Bileşimindeki fosfoliditler, seramitler, E vitamini, üzüm çekirdeği ve zeytinyağı özü, anti-age formülün içeriğini oluşturuyor. Seri, cildi yeniliyor, yeniden yapılandırıyor, nemlendiriyor, koruyor, sıkılaştırıyor. Çizgilerin azalmasıyla cilt daha genç, dolgun ve pürüzsüz görünüyor. Fiyat ise 924 TL...

Yazarın Tüm Yazıları