Uzun adam tedavi altında

Güncelleme Tarihi:

Uzun adam tedavi altında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2010 10:36

“Dünyanın en uzun boylu adamı” Sultan Kösen, organların normalden fazla büyümesi hastalığı tanısıyla tedavi görüyor.

Medicana International Hastanesi Başhekimi Gülay Kılıç, Kösen'in, “Hipofiz hormonunun fazla salgılanması sonucu, boyun ve organların normalden fazla büyümesi” anlamına gelen “hipofiz adenomuna bağlı akromegale” tanısıyla 16 Aralık Perşembe günü hastaneye yatırıldığını söyledi.

Farklı uzmanlık dallarından doktorlar tarafından tetkikler uygulanan Kösen'in tedavisinin yatırılarak sürdürüleceğini bildiren Kılıç, hastanın rahatı için fiziki durumuna uygun tekerlekli sandalye, özel yatak ve kıyafet sağlandığını da kaydetti.

Kılıç, Kösen'in genel sağlık durumunun iyi olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Şikayetlerini gidermeye çalışıyoruz. Medyatik olduğu için iyi niyetli yardım edilmeye çalışılmış ama çok organize olmayan yardımlar onu zaman zaman sıkıntıya sokmuş. Biz hem onun psikolojik olarak dinlenmesi hem de fiziğine uygun ortam sağlayarak daha rahat bir şekilde tetkik ve tedavisini yapalım istiyoruz. Ona daha çok faydalı olalım diye böyle bir ortam yarattık. Şu anda her şey yolunda gidiyor. Ona yararlı olabileceğimiz maksimum faydayı sağlayıp, sıkıntıları en aza indirdikten sonra taburcu edeceğiz. Tetkiklerini en hızlı şekilde toparlayıp ona en yararlı şemayı çıkartacağız. Daha önce kullandığı ilaç ve tedavileri var ona devam ediyoruz. Birkaç gün içerisinde tüm tetkikleri tamamlanacak.”

Kösen'in doktorlarından Fulya Tanyeri Tenocak da, hastanın genel durumunun iyi olduğunu, büyüme hormonundan dolayı boy büyümesi yakınması ile fizik tedavisinin devam ettiğini söyledi. Tenocak, Kösen'in hormon dengesinin de iyi olduğunu emar sonuçlarına göre yeni bir tedavi yolu belirleyeceklerini de kaydetti.

Fizik Tedavi Uzmanı İsmail Özturan ise 2 metre 47 santimetre boyunda ve 147 kilo olan Sultan Kösen'in, uzamanın kas iskelet sistemini etkilediğini belirterek, kas ve iskelet sistemine aşırı yük binmesi sonucu bir takım deformasyonlar oluştuğunu kaydetti. Kösen'in ayaklarında his kaybının oluştuğunu bu nedenle de ayaklarında bazı yaraların ortaya çıktığını, kas erimeleri ve kas güçsüzlüklerinin de yaşandığını belirten Özturan, elektriksel uyarıların da içinde bulunduğu bir dizi tedavi yöntemi kullandıklarını kaydetti. Özturan, tedavinin şu anda iyi gittiğini belirtti.

"Hep sağlık sorunları ile boğuştum"

Sultan Kösen de, bugüne kadar hep sağlık sorunları ile boğuştuğunu, hormon bozukluğu nedeniyle birçok hastalığında beraberinde ortayı çıktığını söyledi. Kösen, tedavisini daha önce tam olarak yaptıramadığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“Hastalığımı medyadan duyup beni tedavi etmek için misafir eden hastane yetkililerine teşekkür ediyorum. Medyaya yansıdığı gibi durumum çok kötü değil. Şu anda iyiyim ve tedavi oluyorum. En kısa zamanda sevenlerim ile birlikte olacağım. Ama ben 36 ülke gezerek, ülkemi anlı şanlı temsil ettim. Devletimin bana sahip çıkmasını istiyorum. Dünyanın birçok yerinde ülkemi temsil ettim, '12 dev adam' gibi devletim bana da sahip çıksın.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!