Uzat alnını Hagi: 2-1

Güncelleme Tarihi:

Uzat alnını Hagi: 2-1
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

İspanyol rakibi karşısında tam bir taktik savaşı veren Cimbom, ilk yarısı Okan ve Urzaiz'in golleriyle 1-1 sona eren maçı Rumen yıldızının 90. dakikada attığı golle kazandı. Juventus'un da berabere kalmasıyla G.Saray, grup liderliğini sürdürdü.

İki golde de Hagi

Her iki takımın da kontrollü bir oyun sergilediği maçta tempo oldukça düşüktü. 16. dakikada Hagi'nin serbest atıştan kaleye gönderdiği topu Okan tamamladı ve G.Saray'ı 1-0 öne geçirdi. Bu golün hemen ardından Urzaiz, ilk yarının skorunu belirledi: 1-1. İkinci yarıda sabırla mücadele eden Cimbom, 90. dakikada Hagi'nin nefis golüyle 3 puana ulaştı. Norveç'te oynanan grubun diğer maçında Rosenborg ile Juventus 1-1 berabere kalınca G.Saray, 4 puanla liderliğini sürdürdü. 28’DE

6. dakikada Hasan Şaş'ın sağdan yaptığı ortaya iyi yükselen Okan'ın yakın mesafeden kafa vuruşu az farkla auta çıktı.

16. dakikada G.Saray golü buldu. Hagi'nin düşürülmesi ile kazanılan serbest vuruşu yine Rumen futbolcu kullandı. Yaklaşık 35 metreden sert vuruşunda top kaleciden döndü, pozisyonu iyi takip eden Okan fırsatı kaçırmadı ve meşin yuvarlağı yerden bir vuruşla ağlara gönderdi: 1-0. 17. dakikada A.Bilbao, şok bir golle beraberliği yakaladı. Ezquerro'nun soldan ceza alanına ortasında savunma topa müdahale edemedi, Urzaiz dönerek yerden bir vuruşla Taffarel'in solundan skoru eşitledi: 1-1.

27. dakikada Hagi'nin yaklaşık 30 metreden mükemmel vuruşunda kaleci topu son anda dışarı attı.

31. dakikada yine ceza alanı dışından Hasan Şaş'ın şutunda kaleci topu güçlükle kornere çeldi.

41. dakikada J.Etxeberria topla çizgiye kadar indi, ceza alanına otasında İmaz'ın yerden vuruşu auta çıktı, İlk yarı 1-1 sona erdi.

46. dakikada G.Saray ceza sahası içine görderilen uzun pasta top Vedat'tan sekip, Urzaiz'in önüne düştü. Kaleci ile karşı karşıya kalan İspanyol futbolcunun yakın mesafeden vuruşunu Taffarel önledi.

58. dakikada orta sahadan kaptığı topla ceza alanına kadar gelip, kaleci ile karşı karşıya kalan Ezquerro vurmakta gecikince, defans araya girip, topu kornere attı.

66. dakikada Okan'ın nefis pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Hakan Şükür karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ayağından açınca G.Saray bir golden oldu.

90. dakikada Tugay'ın nefis ara pasında sol kanattan ceza sahasına giren Hagi, mükemmel vurdu ve G.Saray'ın galibiyetini ilan etti: 2-1.

STAT: Ali Sami Yen

HAKEMLER: Graham Poll (***), Paul Vosper (**), Joan Philip Joslin (**)

GALATASARAY: Taffarel (**)- Filipescu (*) (Dk.33 Fatih **), Popescu (**), Vedat (**) (Dk.74 Bülent **)- Okan (***), Ümit (**) (Dk.70 Arif *), Tugay (**), Hagi (***), Hakan Ünsal (**)- Hakan Şükür (**), Hasan Şaş (**)

ATHLETİC BİLBAO: I.Etxeberria (***)- Alkorta (***), Urrutia (**) (Dk.84 Guerrero), İmaz (**)- Ezquerro (**), Larrazabal (**), Carlos Garcia (**), J. Etxeberria (**) (Dk.71 Javi Gonzalez **), Alkiza (**) - Urzaiz (***) (Dk.79 Lacruz *), Roberto Rios (***)

GOLLER: Dk.16 Okan, Dk.17 Urzaiz, Dk.90 Hagi

SARI KARTLAR: Filipescu, Tugay (G.Saray), İmaz, Urrutia, Urzaiz (A.Bilbao)






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!