Uyuyan Güzel mi Uykucu Cüce mi?

ATİLLA Koç, Ukraynalı meslektaşıyla beraber kameraların karşısında. Hem Ukraynalı bakanla hem de muhabir arkadaşlarla şakalaşıyor.

"Beni hep uyurken gösteriyor bunlar" diyor karışık tuzlu tabağını hüpletirken, "Ben onların Uyuyan Güzeli’yim..."

Sayın Koç’u "Uyuyan Güzel" olarak gözümün önüne getirmeye çalışıyorum. Karpuz kollu, uzun etekli prenses elbisesi pek olmuyor.

Komser Şekspir’deki Kadir İnanır’ın tombişi ve gözlüklüsü gelip duruyor aklıma.

Sayın Bakan, Aspendos yıkılana kadar heavy metal konseri verdirtebilirsiniz, Açıkhava Tiyatrosu’nun üstünü kapatmayı ve Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nin yıkılmasını öngören "Kongre Vadisi" projesini destekleyebilirsiniz, AKM’yi yıkmakta da kararlı olabilirsiniz, fakat Uyuyan Güzel olma ihtimaliniz bence biraz düşük.

Göbeğinizi de göz önünde bulundurarak ben size başka bir masal kahramanı önereyim; Pamuk Prenses’in sevimli cücelerinden Uykucu!

Hem kostüm daha iyi olur üzerinize, hem de uykuyla alakanız daha gerçekçi bir platforma taşınır.

Allah rahatlık versin Sayın Koç...

Bakan Şahin’e bir kitap önerisi

MEHMET Ali Şahin, FIFA Başkanı Sepp Blatter’den kendisini veya görevlendireceği birini Cenevre’ye görüşmeye davet eden bir mektup almış. Dün haberlerde vardı.

Tesadüfün böylesi... Şu sıralarda çok enteresan bir kitap okuyorum. Tanınmış araştırmacı gazeteci Andrew Jennings tarafından yazılan "Faul! FIFA’nın Karanlık Yüzü" adlı kitap, aynı zamanda Sepp Blatter’ın yayınlanmasına engel olmak için açıkça mücadele verdiği bir çalışma.

Futbol, bütün dünyanın aklını başından alan güzel ve basit bir oyun.

Aynı zamanda aklın alamayacağı miktarda paranın döndüğü bir sektör.

Bu sektörün en tepesinde de yıllardır Sepp Blatter etkin.

Andrew Jennings kitabında Blatter’ın dolaplarını, seçimlerin nasıl yapıldığını, Dünya Kupası logosunun firmalara nasıl satıldığını, işlerin hangi şirketlerin üzerinden yürüdüğünü, rüşvet ve çıkar sağlamanın nasıl yapıldığını ortaya koyuyor.

Sepp Blatter, İsviçre’de huzurlu villasında oturup futbol için çalışan al yanaklı tonton adam değil sadece. Milyarlarca dolarla oynayan ve koltuğunu kaybetmemek için elinden geleni ardına koymayan biri.

Para musluğunun başında duran Blatter, istediğini vezir, istediğini rezil edecek güce sahip, çıkarlarını ahlak kurallarının üstünde tutan bir işadamı.

Mehmet Ali Şahin bizzat mı gider, birini mi yollar bilmiyorum. Fakat bu kitabı bir okumasında fayda var. Sadece onun mu? Futbolla şöyle veya böyle ilgili herkes, en azından bir fikirleri olması açısından bu ibretlik kitabı okumalı.

Türkiye’de futbolun etrafında dolaşan at sineklerinin niye toplandığını anlamak için de yardımı olabilir...
Yazarın Tüm Yazıları