Uyuyan Güzel 11 yıl sonra uyandı

Güncelleme Tarihi:

Uyuyan Güzel 11 yıl sonra uyandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2011 00:00

Grimm Kardeşler’in ünlü masalının Çaykovski’nin müzikleriyle süslendiği “Uyuyan Güzel” balesi, 11 yıl sonra yeniden Ankara seyircisiyle buluştu. Yapıt, Kırmızı Başlıklı Kız, Çizmeli Kedi gibi diğer masal kahramanlarını da sahneye getiriyor.

KÖTÜ kalpli büyücünün 100 yıl uyuttuğu prensesin öyküsünü anlatan ünlü çocuk masalı “Uyuyan Güzel”in kahramanları, parmak ucunda seyirciyle buluştu. Grimm Kardeşler’in masalının Çaykovski’nin büyülü notalarıyla süslendiği eser, 11 yıl aradan sonra yeniden sahneye geldi.

Başkent’te son olarak 2000 yılında sahnelenen “Uyuyan Güzel” balesi, 11 yıl sonra yeni düzenlemesiyle sahne aldı. O dönem üç perde olan yapıt, Petipa’nın koreografisinde Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) Başkoreografı Armağan Davran ile ADOB Bale Başöğretmeni Volkan Ersoy’un düzenlemesiyle iki perde olarak hazırlandı.

Natalia Arobelidze’nin sahneye koyduğu yapıtın dekoru Nihat Kahraman’ın, kostümleri Nursun Ünlü’nün, ışık düzeni Fuat Gök’ün imzasını taşıyor. Eserde orkestrayı Şef Bujor Hoinic yönetiyor.

Kapalı gişe oynuyor

Eserin prömiyeri sanatseverlerden büyük ilgi görürken, yapıtın gelecek haftaki temsilinin biletleri tükendi. Kapalı gişe oynayan yapıtın prömiyerinde yüz yıl uyuyan güzel Prenses Aurora’yı Almula Ersoy canlandırdı.
Prensesin en büyük düşmanı olan ve onu yüz yıllık uykuya mahkum eden kötü peri Carabosse rolünde Arzu Dirin Kıran izleyici karşısına çıktı. Sanatçı, uzun bir emek gerektiren makyajla tanınmayacak kadar değişirken, dramatik yönü ağırlıklı olan rolünü başarıyla sahneye getirdi.

Yapıtın balo sahnesinde masal dünyasının sevimli karakterleri görkemli kostümlerle seyirciyi selamladı. “Mavi Kuş” rolündeki Sanem Ergüler ile Eren Keleş’in görkemli mavi kostümlerle yaptıkları başarılı dans ilgiyle izlendi.

Dakikalarca alkışlandı

Balo sahnesinde “Ali Baba” rolündeki Burak Kayıhan ilgi odağı oldu. Sanatçı, büyük ustalık gerektiren dansını başarıyla sergiledi. Masal dünyasının “açıl susam açıl” sözüyle hazine arayan ünlü karakteri Ali Baba’yı bale sahnesine getiren Burak Kayıhan, seyirci tarafından dakikalarca alkışlandı.
Sarayda gerçekleştirilen balo sahnesinde Kırmızı Başlıklı Kız, Kurt, Ali Baba, Beyaz Kedi, Külkedisi, Çizmeli Kedi gibi masal karakterleri, danslarıyla seyirci karşısına çıktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!