"Uysalız ama koyun da değiliz"

Güncelleme Tarihi:

Uysalız ama koyun da değiliz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2013 11:14

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, "Milli forma altında mücadele eden ve ülkemizi temsil eden çocuklarımızın haklarını yedirtmeyeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Yerlikaya, Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) tarafından Sırbistan'da organize edilen Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası sonrasında kendisine 3 ay hak mahkumiyeti cezası verildiğini, bu cezaya yapılan itirazın ise hala yanıt bulmadığını söyledi.

"Mindere girdiği, maçların akışını durdurduğu ve hakemlere hakaret içeren itirazlarda bulunduğu" gerekçesiyle ceza aldığına dikkati çeken Yerlikaya, şunları söyledi:

"FILA, 24 Eylül tarihinde bizden savunmamızı istedi. Federasyon olarak 1 Ekim tarihinde itirazda bulunduk ve FILA'dan görüntüleri talep ettik. 8 Ekim tarihinde de FILA'dan federasyona 7 Ekim 2013 - 6 Ocak 2014 tarihleri arasında geçerli olmak üzere 3 aylık ceza aldığım bilgisi geldi. Biz de konuyu 25 Ekim tarihinde temyize götürdük. Yaptığımız itiraza henüz bir yanıt gelmedi. FILA'nın resmi internet sitesinden maçların video görüntülerini alarak kendilerine gönderdik. Görüntülere bakıldığı zaman, şahsıma yöneltilen suçlamaların hiçbirinin doğru olmadığı zaten görülüyor."

"Yalanlar üzerine verilen cezalar gözümüzü korkutamaz"

Özellikle milli forma altında mücadele eden sporcuların haklarının yenmemesi için federasyon olarak bugüne kadar yaptıkları mücadelenin ortada olduğunun altını çizen Yerlikaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bundan sonra da aynı mücadeleyi ortaya koymaktan çekinmeyiz. FILA yetkilileriyle yaptığım konuşmada, yöneltilen suçlamaların ispatlanması halinde görevimden istifa edeceğimi söyledim. Milli forma altında mücadele eden ve ülkemizi temsil eden çocuklarımızın haklarını yedirtmeyeceğiz. Uysalız ama koyun da değiliz. Yasal yollarla hakkımızı sonuna kadar aramaya devam edeceğiz. Yanlı ve taraflı yazılmış bu raporlar doğru değildir. Bu tür yalanlar üzerine verilen cezalar gözümüzü korkutamaz."

Haberin Devamı

Yakşi'yi göreve davet etti

Yerlikaya, FILA'da Türkiye'nin iki üyeyle temsil edildiğini ve üyelerden Rodika Yakşi'nin şampiyona sırasında salonda olduğunu vurgulayarak, "Kendisinin de şahit olduğu gibi, benim bu cezayı almamı gerektirecek bir tutumum ve davranışım olmadı" dedi.

Yakşi'nin bir Türk sporcunun boynundan madalyasının hakem kararlarıyla alındığını gördüğünü kaydeden Yerlikaya, "Şu ana kadar konuyla ilgili kendisinin herhangi bir girişimi olmadı. Bundan sonra hem Türkiye'yi hem de federasyonu temsil eden bir delege olarak bu tür haksızlıklarda sessiz kalmayacağına ve fikirlerini açıkça ortaya koyacağına inanıyorum" şeklinde sözlerini tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!