Uysal: Kamu yönetimi hediyelik eşyaları kadın kooperatiflerinden alsın

Güncelleme Tarihi:

Uysal: Kamu yönetimi hediyelik eşyaları kadın kooperatiflerinden alsın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2018 13:15

Uysal: Kamu yönetimi hediyelik eşyaları kadın kooperatiflerinden alsın

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kadın Kooperatifleri Festivali'nin açılışında tarihi bir çağrıda bulundu. Uysal, yerel yönetimler ve genel kamu yönetiminin temsil ve törenlerde takdim ettiği hediyelik eşyaların tamamının, kadın kooperatiflerinden alınmasını önerdi.

Muratpaşa Belediyesi'nin bir ilki gerçekleştirerek Türkiye'nin dört bir yanından kadınların kurduğu üretim, işletme ve girişimcilik kooperatiflerini buluşturduğu Kadın Kooperatifleri Festivali, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Muratpaşa Kent Meydanı'nda başladı.

5 Eylül'e kadar devam edecek festival, saat 17.00'de kapılarını Antalyalılara açarken Türkiye'nin farklı il ve ilçelerinden gelen kadın kooperatiflerinin ilk ziyaretçilerinden biri de Başkan Uysal oldu. Başkan Uysal, festival alanını gezerek kooperatiflere “Hoş geldiniz" dedi.

FARKLI BİR DEFİLE

Açılış gününde akşam saatlerinde ise festival sahnesinde önce Antalya Olgunlaştırma Enstitüsü ve Esline Ajans'ın birlikte hazırladığı defile vardı. Enstitünün Antalya'nın endemik çiçeklerini konu alan defilesi Kent Meydanı'nı dolduranlar tarafından büyük ilgiyle takip edildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu, Türkiye'nin Kadın Gücü, Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı'nın da destek verdiği festivalin açılış gecesinde CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Naide İnan, Ticaret İl Müdürü Seval Yasak Dizerkonca da yer aldı.

BÜYÜK DÖNÜŞÜM İÇİN ÇAĞRI

Başkan Uysal, eşi Ümran Uysal'la birlikte katıldığı gecede yaptığı konuşmada ise tarihi bir çağrıda bulundu. Belediyelerin altından kalkamayacağı oranda tek başına hayatını idame ettirmeye, çocuklarını büyütmeye, sosyo-ekonomik yaşam içinde kalmaya çalışan kadının bulunduğuna dikkat çeken Başkan Uysal, "Şu andan itibaren gelin, bütün Türkiye yerel yönetimler ve genel kamu yönetimi, temsil-tören-ağırlama hediyelerinin tamamını kadın kooperatiflerinden alalım. Böylece büyük bir dönüşümün, rahatlamanın, sosyo-ekonomik düzelmesinin vesilesi olalım. Çok mu zor" dedi.

ALKIŞLAR SUSMADI

Başkan Uysal'ın önerisi kadın kooperatifleri ve Muratpaşa Kent Meydanı'nı dolduran binler tarafından ayakta alkışlanırken festivalin açılış gecesi Leman Sam konseriyle devam etti. Leman Sam, klasik haline gelen 'İlla' parçasıyla konseri açarken meydanı dolduranların 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!