UVA ve UVB cildi nasıl etkiliyor

Güneşle buluşmadan önce UVA ve UVB olarak adlandırılan zararlı ışınların cildimizi tam olarak nasıl etkilediğini bilmemiz şart.

Haberin Devamı

Güneş, ışığa ek olarak cildimiz üzerinde önemli etkilere sahip gözle görülemeyen ışınlar da yayıyor: Ultraviole ya da UV ışınları...
Üç UV türü içinde sadece ikisi atmosfere giriyor. Sez konusu UVB’ler ve UVA’lar cilde farklı seviyelerde nüfuz ediyor ve hızlandırılmış yaşlanmaya neden oluyor.
UVB’ler epidermisin en derin katmanına ulaşır
Bu ışınlar epidermiste melanin oluşturan melanosit hücrelerine ulaşıyor, melanin sayesinde bronzlaşma gerçekleşiyor. Bronzlaşma, UVB’lerin agresif ve şiddetli etkisine karşı vücudun yanıtından başka bir şey değil aslında: Cilt, bu zarar veren ışınların nüfusunu önlemek için bir kalkan oluşturmaya çalışıyor. Fakat bu usta sistem, özellikle açık tenli kişilerde kısa sürede yanık sınırına ulaşabiliyor.
UVB’ler ise güneş yanığı görünümünden ve bunun yanı sıra değerli DNA’mızın mutasyonundan sorumlu. Vücudun kendi iç onarım sistemine rağmen, yoğun ve sık güneşlenmelerde DNA lezyonları geri döndürülemez hale geliyor. Yaşlanma süreci hızlanıyor ve cilt kanserlerine davetiye çıkarılıyor.
Dermis zamanla özelliğini kaybediyor
Ultraviyole ışınları ciltte bir anlamda “sahte” bronz görünümüne yol açıyor. Melanin sentezini başlatamıyor fakat ciltte zaten var olan melanini oksitliyor. Bu da UVA ışınlarının, dermiş tabakasına ulaştıklarında, cilde sıkılık ve elastikiyet sağlamaya hizmet eden kolajen ve elastin liflerine zarar vermesine yol açıyor. Bu liflerin yarattığı zararlar tamamen onarılamıyor. Dolayısıyla zaman içinde dermis özelliklerini kaybetmeye başlıyor ve cilt yaşlı görünüyor. Kırışıklıklar çoğalmaya ve derinleşmeye, yüz sarkmaya başlıyor. Dermisin bu dejenere hali, cilt yüzeyine güneş ışınlarının ve ultraviyolenin neden olduğu doku hasarı olarak yansıyor. Böylece UVA’ların sinsi etkileri kaçınılmaz hale geliyor; cilt elastikiyetini kaybederek yumuşuyor, solgun bir görünüme bürünüyor.

Haberin Devamı

Burçlara göre masaj

Her astrolojik burcun, masaj yapılacak bölgeleri farklı. Bunu referans alan Shamana Hotel &SPA Bodrum, bu alanda özel eğitim almış terapistleriyle burca göre masaj ritüelleri hizmeti de veriyor. İşte burçlar ve onlara uygun masaj çeşitleri...

Haberin Devamı

KOÇ: Özellikle baş ve omuz bölgelerindeki gerginliklerin giderilmesinden hoşlanır. Ayaklarının altına yapılan masaj ve hafif dokunuşlar onun rahatlamasını, vücuda yapılan hafif dokunuşlar ise kendini iyi hissetmesini sağlar. Masajda kullanılan aromatik yağları ise yalancı safran, sardunya, zambak, papatya, çam, kavun ve E vitaminidir.
BOĞA: Kan dolaşımı ve lenfatik sistemin rahatlatılmasına yönelik masaj ideal. Boyun ve boğaz kısmı hassastır. Masaj yapılırken yumuşak ve sakin hareketlerden hoşlanır, dolayısıyla hafif baskılar uygulanmalıdır.
Rutin olarak her hafta masaj yaptırmak onlara iyi gelecektir, düzenden hoşlanırlar. Masajda kullanılan aromatik yağları; yalancı safran, papatya, tarçın, aloe vera, elma ve misket limonu yağlarıdır.
İKİZLER: Kol, omuz ve akciğer bölgesine düzenli masaj yapılmalıdır. Uzun masajlardan hoşlanmaz, kısa ve efektif, rahatlatıcı masaja yoğunlaşılmalıdır.
Masajda kullanılan aromatik yağları, yalancı safran, zambak, lavanta, havuç, gül ve rezene yağlarıdır.
YENGEÇ: Sindirim sistemi hassastır, bu yüzden mide bağırsak bölgeleri üzerindeki masajlara yoğunlaşmak gerekir. Yengeç burcuna yapılan sakin dokunuşlar, onun ruhen de rahatlamasını sağlar. Masajda kullanılan aromatik yağları, yalancı zambak yağı, misket limon, lavanta, çilek, kavun ve rezene yağlarıdır.
ASLAN: Kalp bölgesi, omuzlar, omurga ve sırt bölgesinde yoğunlaşılan masajlar yapılır. Bu bölgelere yapılan masajlarda değişik teknikler ve baskılar yapılmasından hoşlanır. Ayak ve bilek çevreleri hassastır. Masajda kullanılan aromatik yağları, yalancı safran, argan ve tatlı badem yağıdır.
BAŞAK: İşlerine çok yoğunlaştığı, aşırı titizlik gösterdiği için mide ve baş ağrısı problemleri yaşar. Masaj esnasında tekniklerin iyi uygulanmasını ve baskıların iyi yapılmasını ister. Yapılan her hareketin düzenli olması gerekir. Masajlarında kullanılan aromatik yağlar, yalancı safran, nane, badem, kavun, ceviz yağlarıdır.
TERAZİ: Duygularının dengede, sağlığının iyi olmasını ister. Özellikle böbrek ve sindirim sistemi bölgeleri üzerine masaj yapılmalıdır. Masaj yapılırken vücudun her bölgesine özenle dokunulmalıdır.
Masajında kullanılan aromatik yağlar, yalancı safran, muz, papatya, ahududu, çilek, çam ve elma yağlarıdır.
AKREP: Kalça, gluteal kas ve alt sırt bölgesine yoğunlaşarak masaj yapılmalıdır. Yoğun duygulularla yaşar ve yapılacak sert bir masaj ‘solar plexus’ çakrasını aktive eder. Masaj esnasında deniz seslerinden hoşlanır ve bu ayrıntı rahatlamasını sağlar. Masajda kullanılan aromatik yağları, yalancı safran, aloe vera, greyfurt, papatya, defne ve menekşe yağlarıdır.
YAY: Şakacı, sevecen ve iyimser bir kişiliğe sahiptir. Masaj bölgeleri kalça, uyluk bölgesi ve karaciğer bölgesidir. Bütün vücuda masaj yapılmasından hoşlanır. Masajda kullanılan aromatik yağları, yalancı safran, karanfil, greyfurt, tarçın, ahududu ve menekşe yağlarıdır.
OĞLAK: Azimli ve çalışkan olan Oğlak burcu, en çok dirsek ve dizlerine masaja yapılmasından hoşlanır.
Gergin olan bu vücut kısımlarına yapılacak masaj onu rahatlatır. Masajda kullanılan aromatik yağlar, yalancı safran, menekşe, nane, çilek, kivi, aloe vera yağlarıdır.
KOVA: Zihnini sakinleştirmek için yukarıdan su akıtılarak yapılan masaj ve nefes egzersizleri iyi gelir. Masaj esnasında özellikle bilek bölgelerine yoğunlaşılmalıdır.
Bütün masaj boyunca teknikleri takip ederek rahatlar. Kova için zihninin de masajla beraber rahatlaması önemlidir. Masajda kullanılan aromatik yağlar, yalancı safran, menekşe, kimyon, misket limon, kivi, sardunya yağlarıdır.
BALIK: Masaj başlamadan önce hangi ruh hali içinde olduğu çok önemlidir. Masaja başlama noktasını ayaklar olarak seçmek ve yumuşak dokunuşlarla masaja başlamak gerekir.
Masaj esnasında terapistin pozitif enerjisi rahatlatır ve enerji verir.
Çakralar üzerine masaj yapılmasından hoşlanır. Masajda kullanılacak aromatik yağları, yalancı safran, sardunya, kavun, aloe vera, misket limonu ve lavanta yağlarıdır.

Haberin Devamı

Güneş enerjisi bedenlerde

İtalya’nın ünlü kozmetik markası Collistar, özel içerikli güneş ve peeling ürünleriyle bedenlere enerji yüklüyor, kusursuz sağlıklı bronzluk vaat ediyor.

Süper bir bronzluk için

Tropikal tonlarda bir bronzluk istiyorsanız, Collistar’ın Concentrated Super-Tanning Unguent ürünü tam size göre. Bronzlaşma etkisini artıran “unipertan” ile havuç ve ceviz kabuğu yağlarının yanı sıra değerli bitki yağları, saf balmumu ve E vitamini içeren ürün, bronzlaşırken nemlendirme, besleme, sıkılaştırma ve yaşlılık izleriyle savaş etkisi de gösteriyor. Bu bileşim, ciltte gözle görülemeyen koruyucu bir tabaka bırakıyor. Koruyucu tabaka güneşin ve denizin kurutma etkilerine karşı cildi koruyor, hatta çok uzun saatlerdeki güneşlenmelerde ve banyodan sonra bile cildin yumuşak kalmasını sağlıyor.
Fiyatı 85 TL...

Haberin Devamı

Güneşlenme ve cilt bakımı

Collistar güneş serisinin bronzlaşma sütü Supertanning Moisturizing Milk Spray SPF 6, hızlı bir şekilde, ışıltılı ve uzun süreli bronzluk sağlıyor. Nemlendirici, besleyici ve sıkılaştırıcı etkili ürün, güneşe uzun süre maruz kalsanız bile cildinizin yumuşak kalmasını sağlıyor.
Fiyatı 75 TL...

Yaşlanma etkilerine son

Collistar’ın ürünü Moisturizing Tanning Spray SPF 20, mükemmel bir bronzluk sağlıyor. Yağ asitleri ve vitaminler açısından zengin Tamanu yağı, vücudu çevresel etkilerden koruyor ve üründe bulunan E vitamini vücudu yaşlılık etkilerinden koruyor. Fiyatı 81 TL...
Yaşlanma etkilerine son
Collistar’ın ürünü Moisturizing Tanning Spray SPF 20, mükemmel bir bronzluk sağlıyor. Yağ asitleri ve vitaminler açısından zengin Tamanu yağı, vücudu çevresel etkilerden koruyor ve üründe bulunan E vitamini vücudu yaşlılık etkilerinden koruyor. Fiyatı 81 TL...

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN...

Zıt kokuların mükemmel uyumu

Görme, duyma, koklama, hissetme, hayal etme... Loewe solo, tüm bu duyulara hitap ederken aynı zamanda eğlendiriyor. Kokunun notalarındaki saf lavanta; siyah çay, karabiber, muskat ve kekikle birleşiyor. Ortaya zıt kokuların mükemmel ve dengeli uyumu çıkıyor.

Yazarın Tüm Yazıları