Usülden değil gönülden

Güncelleme Tarihi:

Usülden değil gönülden
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 1998 00:00

Vedat OKYAR
Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta arasına kötü bir futbol akşamı sıkıştırdık. Antalya'da 4 tane yedik, oturduk aşağıya. Usüldendir değil de, gönüldendir diye yazıyorum. Maç bitip otele dönerken, bolca, onurumuz kırıldı, gururumuz zedelendi, utandık, sıkıldık, şikayetleri duyduk. Burada haklılık çok. Ben de futbolculara sesleniyorum. Onurla gurur, borç alınmaz. En yakınına bile, ‘‘Bana biraz borç onur ver?’’ diyen var mıdır? Sahada kendi işinizi kendiniz göreceksiniz. Sizler iyi oynarken, hepinizi bağrımıza basmadık mı? Sizler de hepimizin takımında oynarken, hepimizi düşünmek mecburiyetindesiniz.

Oynayanlara bu kadar... Oynatana da diyeceklerim var... Mustafa seni ne kadar çok severim, bilirsin. Yalnız insan olarak değil, futbol adamlığına da inananların başındayım. Avrupa için çektiğimiz kurada Almanya dışında eşleştiğimiz takımlar bizden iyi değiller. Gruptan en iyi ikinci olarak çıkmalıyız. Pahalı köye ucuz tedbirler getirmeyeceğini biliyorum. Hesabını, kitabını iyi yapıp, defteri de öyle tutmalısın. Bizim sıkıntımız iki başlı.. Çok kolay gol yerken, gol bulmakta da çok zorlanıyoruz. Milli Takımımız gibi bir futbol takımı modeli dünyada yok. Bir tek biz, kendi ülkemizin liginden oyuncu kullanıyoruz. Avrupa'da oynayan bir tek oyuncumuz yok. Bu da şu demek; turnuva başlayana kadar bol bol hazırlık maçı yapacaksın. Yine sana ağabeyce bir tavsiye; top ayağına gelince topun dinleneceği, istirahate çekilmesini sağlayacak en az iki adam lazım.. Kulağına fısıldayayım; Sergen ve Tugay... Senin direksiyonunda iki mükemmel Hollanda maçı geçtik. O zaman sana, aklını seveyim diye yazmıştım. Şimdi de vazgeçmiş değilim.. Hızlı öğrenene iyi profesyonel denir. Çocuklarımıza en kısa yoldan zaaflarımızı iyi anlatıp, hayata çabuk geçirmelisin. Eylüle kadar büyük zamanın var. Senin de bunu yapacak yeteneğin..

Bu arada Ümit Milli Takımımız bir nebze de olsa ayıbımızı kapadı. Rıza da, Cem de takımlarından hem memnunlar, hem de ileriye dönük ‘‘İyi işler yapacağız’’ iddiasındalar. Keyifli bir haber... Eğer yavru takımın iyiyse, A Takımı da besler. Bu da ülke futboluna büyük katkı demektir. Çocuklar, her ikiniz de büyük bir ciddiyet ve özveriyle çalışıyorsunuz. Ülke çapında alt yapı araştırması içindesiniz. Dört kolla sarıldığınız bu işi kotaracaksınız. İnanıyorum...






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!