Urla’nın şimdi tam zamanı ünlülerin de tercihi oldu

Çok sevdiğim turizmci bir büyüğüm geldi. Antalya ve Bodrum’da otelleri var.

Haberin Devamı

Urla’nın methini çok duymuş. Önce onunla bütün bir gün gezdik ve butik otel yapması için arsa aradık. Daha sonra 30 yıldır can dostlarımdan, Ağabey gibi gördüğüm ve bana göre İzmir’in en namuslu iş adamlarından Kemal Zorlu’ un Urla’daki evine gittim. Aslında Milliyet ve Posta Gazeteleri’nin İzmir temsilcisi Bülent Zarif, yine 25 yıllık arkadaşım Cem Pişkin hep Urla’ya yerleşen dostlarım. Bir ara Kemal’in evinin bitişiğindeki evi almaya karar vermiştim.
Şehir hayatını seviyorum
Ama bana fazla büyük geldi. Bir de ben şehrin merkezinde olmayı seviyorum. Neyse uzatmayayım. Urla’da yaşamak Kemal ve Cem’in dediğine göre insanın ömrünü uzatıyormuş. Yıldızlar dünyasından da ünlü isimler var Urla’da yaşayan. Aşkın Nur Yengi ve Haluk Bilginer çifti, Nalan Altınörs, Gönül Yazar, Hasan Deniz Kurdu, yazar Yılmaz Karakoyunlu. E bu kadar Urla’dan söz edilince ve de çok da dostlarım olunca bu Pazar hep birlikte şöyle bir Urla’ya uzanalım. İstedim. Şimdi tam zamanı.

DJ Ece Toprak Avrupa’ya açıldı

Haberin Devamı

İzmirli 24 yaşındaki DJ Ece Toprak’a Türkiye artık dar geldi. Ece gördüğü yoğun talep üzerine Avrupa’ya açılıyor. Türkiye’nin dört bir yanında müzik yapan DJ Ece Toprak adından sıkça söz ettiriyor. Televizyon izleyicileri Ece’yi en son Okan Bayülgen’in ‘Disko Kralı’ programında izlemişlerdi. Mango”, “Damat Tween”, “Bianchi”, “Sagaza Madrid” gibi gözde markaların defilelerinin ardından düzenlenen after partilerde de çaldığı müziklerle performansı dillere destan.
Çok çılgın
Ece, Efes Pilsen sponsorluğunda Türkiye turnesine çıkıyor. Çılgın DJ tipik bir “Aslan” burcu. İşine deli gibi aşık olan Ece Toprak’ın diğer kadın DJ’lerden ayıran en büyük özelliği ise “Yes Sound, No Body” felsefesi. Asla soyunmayan ve çıplak pozlar vermeyen DJ Ece Toprak, işiyle zirvedeki yerini hak ediyor. Genç DJ aynı zamanda Avrupa’da da tanınıyor. Hollanda Amesterdam’da Akbank’ın üst yöneticisi Hakan Ergin’in nikahında da müzik yapacak olan Ece ayrıca Frankfurt’ta dünyaca ünlü DJ’ler Milk & Sugar ile aynı sahneyi paylaşacak. Bulgaristan Sofya’da da bir alışveriş merkezinin açılışında müzik yapacak.

Astım hastaları için şifa

Haberin Devamı

Urla tabi ki bir Çeşme, Alaçatı ve Bodrum gibi öne çıkamamış. Ama Urla’da yaşayanlar da bundan çok mutlular. Urla Astım hastalarını iyi edecek özellikte temiz havası, zeytini, zeytinyağı, domatesi bamyası, enginarı çeşit şifalı otları şarap bağları ve lezzetli deniz ürünleri ile aslında en önde olması gereken bir yer. İstanbul’u terk ederek Urla’ya yerleşen Cem, “Türkiye’nin en lezzetli balıkları karidesi kalamarı ve ahtabot Urla ve Çeşme altı sahillerinde avlanır. Her sabah saat 10 da açık artırmada dilediğiniz canlı balığı alabilirsiniz Urla iskelesinde balık restoran sahiplerine de halka da açık. Burada yaşayanların büyük çoğunluğu sebzesini, meyvesini ya bahçesinde yetiştiriyor. Ya da köylülerden alıyor. Hormonsuz” dedi. Tabi Cem çok mütevazi. Kim ne derse desin Cem’in MYTHOS’u harika bir balık restoranı. Tarafsız yazıyorum. Gidin görün, yiyin. Daha önce yazdığım için fazla derine inmeyeceğim. Gelenleri saysam şaşırırsınız. Butik. Çok özel tatlar var. Zaten Cem de Giritli. Benim favorim MYTHOS. Mail atıp telefon isteyenlere. 0.232.752.31.34-o541.281.7799

Kemal Bey Çiftliği

Haberin Devamı

Kız kardeşim Nuray Güzelbahçe’de oturuyor ama Cuma günleri Urla Pazarı’nı kaçırmıyor. Çünkü en iyi enginar ve ot çeşitleri burada satılıyor. Ama benim gibi yemek yapmasını sevmeyenler için Urla’nın yerel yemeklerini eski pazarın yanında bulunan ve Handan hanımın işlettiği ‘Beğendik Abi’ tam size göre. Yine kız kardeşlerimle methini işitip gittiğim Malkaca pazarında bir de Katmerci abla var ki Sakız Adasından bile Katmer yemeğe geliyorlar.
Butik marka şarap
Cem ve Kemal’e göre şarap bağlarının ucu bucağı yokmuş Urla da. Bir çok kaliteli şarapların üzümü Urla’ da yetişir. Urla bağları Vahit Gencer örneğindeki gibi Ünlü markalara Üzüm sağladığı gibi Kendi butik şarapları da gözde. Çevrede bir at çiftliği var. Kemal Bey Çiftliği. Sahibi Semih Hata... Yıllarca Rusya’da inşaat işi yapmış. Altı yıl önce büyüdüğü, yetiştiği coğrafyaya geri dönmüş ve en sevdiği iki şeyi Urla’da bir araya getirmiş: Binicilik ve zeytincilik... Ata binmeyi ciddi olarak öğrenmek isteyen her yaşta binici adayına ders veriliyor...Semih Bey şimdi de 8 odalı bir küçük oteli hayata geçiriyor. Otel sürprizlerle dolu: Salon ve resepsiyon bölümüne girer girmez kocaman bir cam pencere tavlanın içine bakıyor, yani atların bulunduğu bolumu görüyorsunuz...
Açılış Haziran’da
Odada kocaman pencereler sizi zeytinliklerin içine çekiyor, bir perdeyi açıyorsunuz, kendinizi kapalı manejin içinde buluyorsunuz... 15 Haziran’da konuk ağırlamaya başlayacak otelin mutfağı Urla’ya özgü fırın yemekleri. Büyük yüzme havuzu da konuklarını sıcak Ege günlerinde serinletecek. Kendinizi başka bir dünyaya götürmek isterseniz Urla Kemal Bey Çiftliğinin telefon numarası: 0 232 759 05 14 – 15. Yine benim köşemde yer almıştı. Paintball ATV ve kır sporları yapabileceğiniz TiTus da Urla sınırları içinde.

Keyifli bir hafta sonu

Haberin Devamı

İzmirliler, Egeliler aslında ailece keyifli bir hafta sonu geçirmek için İzmir’e en yakın adres Urla. Üstelik arabanız olması şart değil. Dolmuş, otobüs vızır vızır işliyor. Bir de herkesin kesesine ve damak zevkine uygun lezzetler var. Eski bir mandıra. Zeybekoğlu. Hâlâ eski usul mayalamalı beyaz peynir bulabilirsin harika bir lezzet. Bal deseniz ona keza Seferihisar tepelerinden toplanıp satılıyor. Kahvaltı için yine harika bir adres Urla Konağı Cafe Restoran. Tam 85 yıllık tarihi bir bina. Bahçesi ömre bedel. Ayrıca öğle ve akşam yemekleri de var. Telefon: 0.232.754.3832. İyi bir mangal için ise Seyhan Kasap Harun rakipsiz adres. Yine sevgili Cihat Calin, karısı İmren ve Hamdi Türkmen ile karısı Meltem ile gittiğimiz Adres kuzu çevirmeyi atlamamak lazım Boşnak İsmail 15 senedir işletiyor. Şirin denize sıfır bir et lokantasını. Tabi yalnızca Mythos değil, Urla iskelesinde Sahil, Yosun, Yengeç, Ayşe Abla ve Liman’ı da unutmadım.

Hilton’da Annelere özel

Haberin Devamı

Hilton İzmir “Lezzet Yolculuğu” bu kez Anneler Günü’ne Level 9 Restoran da ev sahipliği yapıyor. Bu gün de açık büfe kahvaltı, set menü öğle veya akşam yemeği keyfini annesi ile birlikte yaşamak isteyen konukların anneleri Hilton İzmir’in misafiri olacak. Saat 07:00 ile 23:00 saatleri arasında sabah, öğle veya akşam yemeğinde birbirinden leziz tatların servis edildiği yenilenen menüsü ile Level 9 Restaurant’a çocukları ile gelen anneler tüm bu ikramlardan Hilton İzmir’in konuğu olarak ücretsiz faydalanacak. Telefon: 0.232. 497.60.60

DİKKAT!

Önce canım annemin ve tüm annelerin anneler günü kutlu olsun

Yazarın Tüm Yazıları