Ünye Müftülüğü’nden Kreş Hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Ünye Müftülüğü’nden Kreş Hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2015 12:38

ÜNYE MÜFTÜSÜ

Ünye Müftülüğü, 4-6 yaş grubuna yönelik kreş açarak dini ve ahlaki değerleri öğretmeyi amaçlıyor.
4-6 yaş grubu öğrencilere yönelik dini ve ahlaki değerleri küçük yaşta öğretmek için kreş hazırlıklarına başlayan Ünye Müftülüğü, yeni eğitim-öğretim dönemi için kayıt almaya başladı.
Konuyla ilgili bilgiler veren Ünye Müftüsü Vedat Başsan, Ünye Garaj Camisi mevkisinde inşaatı bitirdiklerini ve 90 öğrenci alacaklarını belirtti.
Bu konuda geç kaldıklarını da ifade eden Müftü Vedat Başsan, "Geç kalınmış bir uygulama ama bölge bölge 4-6 yaş grubu kreş faaliyetine başlıyoruz. Bu Kur’an kursu değil, daha çok dini değerlerin öğretildiği bir kreş olacak. Çocuğun yemesinden içmesinden, yatmasından kalkmasına tuvalet ihtiyacını gidermek gibi şeyler öğretilecek. Temizlik alışkanlıkları, ağız bakımı, ev temizliği gibi bu konuları öğretecek bir kurs yani kreş açıyoruz. Öğlen öncesi ve öğlen sonrası şeklinde toplam 3 sınıf açtık. Yaklaşık 90 tanede öğrenci alacağız. Biraz geç kaldık çünkü ben yeni tayin edildim. Hem çevreyi tanımaya çalıştım hem de kreşlerin camilerin altında olması için uğraş verdik. Çünkü öğrenciler ezanla beraber manevi ortamda yetişsin diye düşündük" dedi.
YENİ YER ARAYIŞLARINA BAŞLADIK
Ünye’nin potansiyeli olan bir ilçe olduğunu ve yeni yer arayışlarına da başladıklarını belirten Başsan, "Yerimiz Garaj Camisi’nin alt bölümü olacak. İnşaatını bitirdik inşallah yeni eğitim dönemine yetiştireceğiz. Kayıtlarımız ise pazartesi gününden itibaren başladı ve ay sonuna kadar devam edecek. Vatandaşlarımızdan ilgilenenler varsa oraya kayıt yaptırabilirler. Ünye potansiyeli olan bir yer. Yeni yer arayışlarına da başladık. Aslında her mahallede her caminin altında bu kreşlerin bulunması gerekir. Bu işleri Milli Eğitim yapıyor ama bide bunu dini yönüyle, ahlaki değerler yönüyle olursa daha sağlıklı olacak" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!