Unutulan meslekler Altınköy'de hayat buluyor

Güncelleme Tarihi:

Unutulan meslekler Altınköyde hayat buluyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2017 12:10

Unutulan meslekler Altınköy'de hayat buluyor

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- YÜZ yıl önceki köy hayatını tüm ritüelleriyle ziyaretçilerine sunan Altınköy Açık Hava Müzesi, Türkiye'nin dört bir yanından gelen sanatçı ve zanaatkârları ağırlamaya devam ediyor. 
YORGAN DİKİMİ MERAKLA İZLENDİ
Altınköy Açık Hava Müzesi'ni ziyaret edenler yorgan dikimini gerçek bir köy ortamında izleme fırsatı buldu. Altındağ Belediyesi Kadın Kültür Merkezleri'nde eğitim gören kadınlar, Altınköy'de unutulmaya yüz tutmuş bir zanaat olan yorgan dikimini sergiledi. Altınköy Açık Hava Müzesi'ni ziyaret eden vatandaşların meraklı gözlerle izlediği yorgan dikimi sırasında kadınlar önce yünü yıkadı daha sonra ise temizlenen yünleri kurumaya bıraktı. Kuruyan ve karışmış olan yünleri tek tek elleriyle tarayan kadınlar, yorganları büyük bir dikkat ile doldurup dikti.
Beşikkaya Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyelerinden Gülten Özdemir:ö Yorgan dikmek dışarıdan bakıldığı gibi kolay değildir. Yorgan dikerken yünün ortada toplanmamasını sağlamak gerekir. Eğer yün ortada toplanırsa söküp baştan dikmeniz gerekir. Yorganı dikerken iğneyi büyük bir dikkatle kullanmalı ve hata yapmamalısınız" dedi.
Bu hafta  sonunda Saraç Ustası, Cam Ustası, Gümüş Ustası ve Baston Ustası'nın Altınköy'de ziyaretçilere zanaatlarının inceliklerini anlatacağını belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, sabun yapımı ile Siirt battaniye dokumasının da müzede ziyaretçilere anlatılacağını söyledi ve tüm Ankaralıları bu hafta sonunda Altınköy'e davet etti. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!