Ünsal Çimen

Güncelleme Tarihi:

Ünsal Çimen
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 1998 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Galatsaray'ın Şekerspor'dan çok daha iyi bir takım olduğu bir gerçek. Bunu kimse ile tartışmak istemem. Ankara 19 Mayıs Stadı'nı dolduran 20-25 bin kişinin 3-5 yüzü Şekersporlu, diğerleri G.Saraylı. Böyle bir ortamda G.Saray'ın Ankara'da puan kaybetmesi ancak mucizelerle olurdu. Bazen futbolda mucize olur, ama dediğim gibi bazem. Ancak, oyunun başında G.Saray golü yiyince birden bire bozuldu. Hakları da var G.Saraylı futbolcuların. Böylesine bir golü ne G.Saray defansı yedirmeli, ne de kaleci Mehmet yemeli. Bu yan topa en basit bir kaleci bile çıkar, müdahale eder Mehmet. Sen kalende uyuyorsun.

Gelelim Ünsal Çimen'li olaya. Bir Şekerspor hücumunda, uzun top atıldı. Kaleci Mehmet topa yakındı, ama çıkmadı. Tanser golü atıyordu, Mehmet çıktı, onu yıktı. Tabii ki kesin penaltı. Ama bir de ikinci cezası var. Bu pozisyonda Ünsal Çimen kırmızı kart göstermeliydi. O sarı kartı çıkardı ve belki de maçın kaderini değiştirdi. Bir hakem bunu yapmamalı. G.Saray için ne düdükler çalıyorsa, Şekerspor için de onu çalmalı. Sonra tabii G.Saray kendi yarı sahasına kapanan Şekerspor'un üzerine gide gide onu yıktı ve peşpeşe golleri attı. Zaten beklenen de buydu. Geçen haftaya nazaran G.Saray'da Tugay toparlanmış. Emre yavaş yavaş yerine ısınıyor ve oturuyor da. Eğer şımarmazsa -ki bu hastalık her futbolcunun başına gelir- G.Saray'da uzun yıllar oynar.

G.Saray'ın defansını ve kalecisini toparlaması şart. Bir defans ve kaleci bu golleri yemez Fatih. Daha doğrusu yememeli. Sen deplasmanda ve sahanda ikişer ikişer golleri yersen her zaman maçı kazanamazsın.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!