Ünlü Yazarla Konakta Nefis Bir Gün

Güncelleme Tarihi:

Ünlü Yazarla Konakta Nefis Bir Gün
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2015 10:49

KEÇİÖREN BELEDİYESİ, DÜNYA ÇOCUK KİTAPLARI HAFTASI NEDENİYLE DOĞAL YAŞAM ALANINDA BİR ETKİNLİK DÜZENLEDİ.

Keçiören Belediyesi, Dünya Çocuk Kitapları Haftası nedeniyle Doğal Yaşam Alanında bir etkinlik düzenledi.
Dünya Çocuk Kitapları Haftasında şehirleşmenin etkisiyle doğal yaşamdan uzaklaşan çocukların doğayla iç içe olabilmelerini sağlamak, yaşlarına uygun kitaplara yönlendirmek, bir kitabın yazımından basımına kadar geçen süreci öğrenebilmelerini sağlamak amacıyla “Konakta Neler Oluyor adlı çocuk kitabının yazarı Pelin Güneş ve Elma Yayınevi Proje Sorumlusu Gülderen Çopur, Bağlum Doğal Yaşam Uygulama Alanında çocuklara misafir oldu. Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi (ÇODAM), Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği (ÜZEYÇDE) iş birliği ile gerçekleşen Hikayeni Konakta Pişir adlı etkinlikle hikayenin içinde geçen bir pasta da çocuklarla birlikte yapıldı, böylece çocuklar hikayeyi oluşturan drama yöntemi ile canlandırma olanağı yakaladılar. Farklı bir ortamda kitap okumanın keyfini yaşayan çocuklar, yazar Pelin Güneş ile tanışıp hayranlık ve merakla sorularını yönelttiler.
Mecidiye ilkokulu 2. sınıf öğrencileri, öğretmenleri Habibe Taş ile birlikte 1 hafta öncesinde kitapları alıp okuyarak etkinliğin bir ayağını gerçekleştirirken, Kitap Kardeşim Ol projesi kapsamında okudukları kitabı ÇODAM ile paylaştı.
Doğal Yaşam Uygulama Alanına gelen her çocuk gibi doğa dostu sözleşmesine imza atan öğrenciler, doğayı koruyacaklarına, bilmedikleri hayvan ve bitkilere dokunmayacaklarına, doğaya ait olmayan hiçbir şeyi yere atmayacaklarına dair söz verdi. Yenilen yemeklerin ve pastanın ardından origami tekniği ile kendi minik evlerini yapan öğrenciler, yazara bu evle ilgili hikaye yazacaklarına dair bir de söz verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!