Ünlü’nün salonu uçtu

Güncelleme Tarihi:

Ünlü’nün salonu uçtu
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2001 00:00


Nuray BABACAN
Haberin Devamı

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, 1990 yılında özel sektöre yaptırılarak, törenle teslim alınan iki kapalı spor salonunun bugün yerinde olmadığını söyledi. Ünlü, ‘‘Şimdi buralarda futbol sahası var’’ dedi.

ÖDENEK YETERSİZ

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, ödenek yetersizliğinden yakınırken, varolan tesislerin de korunamadığına ilişkin traji-komik iki örnek verdi. Ünlü, TBMM İçişleri Komisyonu'nda bakanlığı ile ilgili tasarıların görüşülmesi sırasında dert yandı. Ünlü, 1990 yılında özel sektöre yaptırılan 2 spor salonunun bugün yerinde olmadığını söyledi.

GÜVERCİN YUVASI

Ünlü, ‘‘Tatvan'daki spor salonunun yerinde yeller esiyor. Gidip görseniz orada eskiden spor salonu olduğunu anlamazsınız bile. Futbol sahası var. Salon 1990'de tamamlanıp devlete teslim edilmiş, ancak personel ve ödenek yetersizliği nedeniyle işletilememiş. Önce parkeleri sökülmüş, sonra çatısı uçmuş, güvercinler yuva yapmış sonra bakmışlar olmuyor.

İÇERİSİ TARLA

Bu enkazı yıkıp, yerine futbol sahası yapmışlar. Aynı durum Erciş'te de geçerli. Törenle hizmete açılmış. Onun da etrafında dört duvar kalmış, içerisi tarla.’’ Bakan, yıllar önce D.Bakır'da olimpik ölçülerde yüzme havuzu yapıldığını, ödenek ve personel yetersizliği nedeniyle bu havuzun 1989'da doldurularak, kapalı spor salonu haline getirildiğini anlattı.

YARDIM ALIYORUZ

Ünlü, ‘‘Devlet büyük zarara uğramıştır. Siirt ve Adıyaman'daki kapalı yüzme havuzları da ödenek ve personel yetersizliğinden doldurularak spor salonu haline getirilmek isteniyor. Direniyorum. Türkiye'de yılda 20 bin spor etkinliği düzenleniyor. 7 bin personel bu etkinlikleri yerine getirmekte zorlanıyor. 500 bin fahri elemandan yardım alıyoruz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!