Ünlü isimler Famous Cup'ta yelken yarışlarına başladı

Güncelleme Tarihi:

Ünlü isimler Famous Cupta yelken yarışlarına başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2016 18:16

Ünlü isimler Famous Cup'ta yelken yarışlarına başladı

Haberin Devamı

Hülya ELTEŞ/BODRUM (Muğla), (DHA) - BODRUM'da bu yıl 11'incisi düzenlenen Vodafone Red Famous Cup'ın ilk günü heyecanlı ve renkli görüntülere sahne oldu. Ünlü isimlerin profesyonel sporcularla birlikte yelken açtığı yarışta 30 tekne kıyasıya mücadele etti.
Yelken sporunu ve denizciliği sevdirmek amacıyla düzenlenen Vodafone Red Famous Cup 11'inci kez start aldı. 30 teknenin 20 ünlü isimle birlikte yelken açtığı yarışların ilk etabında kıyasıya bir mücadele yaşandı. Bu yıl da sanat, spor ve medya camiasının önde gelen isimlerini konuk eden organizasyona Berk Buğra Bahadırlı, Kemal Uçar, Levent Özçelik, Koray Bilici, Burcu Binici, Özlem Kaymaz, Zeynep Mansur, Mehmet Coşkundeniz, Fulya Zenginer, Pelin Akil, Nuri Alço, Zeynep Beşerler, Uğur Kurul, Yonca Evcimik, Bülent Çetinaslan, Billur Kalkavan, Sefa Yamak, Bünyamin Sürmeli, Anıl Altan ve Ercan İnan katıldı. Yelkenciler, 16 millik Bodrum-Çelebi Adası- Kargı Adası- Kurtburnu rotasında mücadele etti. Yarış için iki saatlik bir çalışma yaptığını belirten yelkencilerden Uğur Kurul, "İlk deneyimim olacak ve güzel bir tecrübe olacak benim için bu yüzden heyecanlıyım. Yarış için çok iddalıyız ve tamamı ile birinciliğe odaklanmış durumdayız" dedi.
Faomus Cup'ta sekizinci senesi olduğunu belirten Yonca Evcimik ise, "Bu sene emekliliğimi istedim bakalım verecekler mi? Ben ilkokuldayken de yelken sporuyla ilgileniyordum. Hatta optimist kupalarım vardı. 8 senedir de buraya gidip geliyorum. Çok da keyif alıyorum. Zaten spor yapmayı da seviyorum. Senede bir kez de burada arkadaşlarla buluşup böyle bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz. İyi olan kazansın, yarışmacı arkadaşlara başarılar" dedi.
Dışarıda kötü bir havanın olduğunu ama yarışların iyi olacağını belirten Zeynep Beşerler de, "Keyifli bir Famous Cup geçireceğiz, yine buradayız. Yarışlarda sekizinci yılım. Genelde çok eğleniyoruz. Benim yarıştığım ekipler daha önceden de yarıştığım ekipler olduğu için benim adıma keyifli geçiyor. Diğer yarışlardan pek bir farkı olmuyor" dedi. Oğlu Kerem ile birlikte Marina Yat Kulüp Bodrum'a gelen Beşerler, "Bebek yarışa gelmeyecek. Normalde o da teknede oluyor ama yarışa almayacağız çünkü hava esiyor" dedi.
Yelken yarışları, yarın Marina Yat Kulüp Jazz Bar'da düzenlenecek ve sunuculuğunu Gani Müjde'nin üstleneceği ödül töreni ile sona erecek. Dereceye giren yarışmacılar, ödüllerini aldıktan sonra Fatih Erkoç & Zafer Çebi Orkestrası'nın şarkıları ve müzik ziyafeti ile yarışın yorgunluğunu atacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!