Üniversitelilere teorik ve pratik ilkyardım eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelilere teorik ve pratik ilkyardım eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 10:30

Üniversitelilere teorik ve pratik ilkyardım eğitimi

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü ve Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Bölümü tarafından SBYO öğretim elemanlarına uygulamalı 'İlk Yardım Eğitimi' verildi.

Teorik kısmında 'İlk Yardımda Temel Kavramlar, Olay Yeri Değerlendirme, Elektrik Çarpmasında ve Yanıkta İlk Yardım, Kanamalarda İlk Yardım, Tıbbi Acillerde İlk Yardım, Çevresel Acillerde İlk Yardım, Kırık-Çıkıklarda İlk Yardım, Hava Yolu Obstrüksiyonunda İlk Yardım ve Temel Yaşam Desteği' konularında eğitimler verildi. Uygulama kısmı olan ikinci oturumda ise; 'Kırık Çıkık ve Burkulmalarda İlk Yardım Uygulamaları, Bebek Çocuk ve Erişkinlerde Suni Solunum ve Kalp Masajı Uygulamaları' maketler üzerinde birebir uygulama yaptırılarak bütün katılımcılara yaptırıldı.

Bu uygulamanın öğretim elemanlarının mevcut bilgilerinin güncellenmesi ve aynı zamanda teorik bilgiyi uygulamaya aktarmaları açısından verimli olduğu belirtildi. Öğretim elemanlarına ilk yardım eğitimi veren akademisyenler, sakatlıkla ve ölümle sonuçlanan kazalarda bu olumsuzluğun temel sebebinin yanlış ilk yardım uygulaması ya da müdahaleye geç kalınmasından kaynaklandığını ifade ettiler. Ayrıca, kazalara yardım ekiplerinin 8-10 dakika gibi bir zamanda ulaşabildiklerine dikkat çekerek, bu sürede bilinçli ilk yardım eğitiminin çoğu zaman hayat kurtardığını vurguladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!