Üniversiteli isyanda #AYBÜyeulaşılamıyor

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteli isyanda #AYBÜyeulaşılamıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2017 16:19

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Esenboğa Kampüsü öğrencileri, kampüse ulaşımda yaşadıkları sıkıntılara isyan etti. Twitter’dan #AYBÜyeulaşılamıyor etiketiyle paylaşım yapan öğrenciler, “Sadece öğrenciye özel ekspres olursa rahatlatır” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Esenboğa Kampüsü’nde eğitim gören öğrenciler, EGO’ya ait otobüs seferlerinin az olması ve otobüslerin çok dolaşması nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını belirterek bu duruma isyan etti. Öğrenciler, Twitter üzerinden #AYBÜyeulaşılamıyor etiketiyle ulaşım sorunlarını, kampüs girişindeki kuyruk fotoğraflarıyla paylaştı. Merkezden üniversiteye gelen 486, 472 numaralı EGO hatlarının kent merkezine geliş-gidişlerde Saray ve Dumlupınar gibi mahallelere de hizmet verdiğine dikkat çeken öğrenciler, bu nedenle yollarının uzadığını ve araçların kalabalık olduğunu söyledi. Sadece üniversiteye hizmet verecek direkt hat talebinde bulunan öğrenciler, ulaşımdaki sıkıntılarını Hürriyet Ankara’ya anlattı:

İKİ HAT ÇOK DOLANIYOR

Haberin Devamı

“472 ve 486’ya bindiğimiz zaman neredeyse 1.5 saatte merkeze zor ulaşıyoruz. Çok dolanıyorlar. Bizim için en ideali 474, onun da sayısının artırılması gerekiyor. 474’de minimum 40 dakikada ulaşıyor. Sefer sayıları akşam saatlerinde de çok azalıyor. Beyaz otobüslerde Ulus’a kadar gidiyor, 18.00’den sonra onlar da kampüse gelmiyor. Servis sistemi yapabilirler.

DİREKT OLURSA RAHATLAR

Sadece Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne özel bir otobüs hattı da olabilir. Sadece öğrenciye özel ekspres olursa rahatlatır. Hacettepe’de olduğu gibi özel bir otobüs hattı olmalı. Diğer mahallelere girip vatandaşlar binince sıkıntı yaşıyoruz. Sefer sayıları da ders saatlerine göre düzenlenmeli. Bir yarım saat bile bizi çok etkiliyor. Ders için yola çıkıp sıkış tıkış, nefes almakta zorlanarak geliyoruz. Buraya gelirken bayılan bile oldu. Twitter’dan da duyurduk. Umarız kısa sürede çözüm sağlanır.”

REKTÖR’DEN VE EGO’DAN ‘ÇÖZÜLECEK’ MESAJI

AYBÜ öğrencilerinin Twitter üzerinden gönderdikleri mesajlar önceki gün Twitter üzerinde bir süre TT (Trendtopic) oldu. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan da öğrencilere “Sevgili AYBÜ’liler taleplerimiz geçen hafta Melih Gökçek Başkanımıza iletilmişti, yarın (perşembe) Başkanımıza ve EGO Gn.Müd.’ne tekrar hatırlatılacaktır” tweet’ini attı. Rektör Doğan, bazı öğrencilerin dikkat çeken ve komik mesajlar içeren paylaşımlarını da retweet’ledi. EGO Genel Müdürlüğü de Twitter hesabından “Sevgili AYBÜ öğrencileri; ulaşımla ilgili talebiniz dikkate alınarak gerekli düzenleme yapılacaktır” paylaşımını yaparak çözüleceğinin mesajını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!