Üniversite öğrencilerine aşure

Güncelleme Tarihi:

Üniversite öğrencilerine aşure
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 13:34

Üniversite öğrencilerine aşure

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- ŞAHİNBEY Belediyesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilere, akademik ve idari personele aşure ikramında bulundu.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, her yıl geleneksel hale gelen aşure ikramı için kurulan standa gelen öğrencilere, kendi elleri ile aşure dağıtımı yaptı.
Muharrem ayında hem yas, hem hüzün, hem de bolluk bereket olduğunu ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Annelerimizin, babalarımızın, örfümüzün ve âdetimizin bir geleneği olarak her yıl komşulara dağıtılan aşure geleneğini biz de Şahinbey Belediyesi olarak yıllardan bu yana devam ettiriyoruz. Aşurelerimizi, parklarda, okullarda, kamu kurumlarında ve üniversitelerimizde dağıtıyoruz. Hasan Kalyoncu Üniversitemizdeki öğrencilerimize aşure ikramında bulunarak, bu güzel geleneğimizi de devam ettiriyoruz. Aşuremizde 17 çeşit farklı malzeme var. Her birinin rengi ve tadı farklı ama birleştiği zaman aşure tadında farklı bir tat ortaya çıkıyor. Bizler de ülke olarak, Türk’ü, Kür’dü, Alevi’si, Sünni’siyle birlikte bir mozaik olarak Türkiye’yi oluşturuyoruz" dedi.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ise, Şahinbey Belediyesi’nin örnek bir çalışma ortaya koyduğunu ifade ederek, "Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu geleneksel hale getirdiği aşure dağıtımını bu yılda sürdürdü. Öğrencilerimizle bir araya gelerek aşure ikramında bulunuyor. Bu gelenek bizim ve öğrencilerimiz açısından çok güze bir örnek teşkil ediyor. Bu geleneğin devam etmesini diliyor, Başkan Mehmet Tahmazoğlu’na bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!