Üniversite öğrencilerinden "sanal sağlık rehberi"

Güncelleme Tarihi:

Üniversite öğrencilerinden sanal sağlık rehberi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2014 14:27

- Gaziantep'te bir grup öğrencinin hayata geçirdiği internet sitesinde hastane, nöbetçi eczane ve doktorlar hakkında bilgiler yer alıyor

Haberin Devamı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te bir grup üniversite öğrencisi, hastane, nöbetçi eczane ve doktor arayan vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak amacıyla proje geliştirdi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden Serkan Atakan, Mert Ali Katırcı, Yıldırım Özdeğirmenci, Muhammet Atar ve Merve Talay tarafından hayata geçirilen "www.saglikrehberiniz.net" internet adresi ile en yakın hastane, günlük nöbetçi eczane listesi, online randevu hizmeti ve çeşitli sağlık konularında vatandaşlara bilgi veriliyor.

Öğrenciler, projeyi 81 ili kapsayacak ve 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet verecek hale getirmeyi amaçladıklarını belirttiler.

Sitede, uzman kişilerden edinilen bilgileri ücretsiz şekilde hastalara aktarmayı da planladıklarını aktaran öğrenciler, "Sağlık alanındaki en son gelişmeler de ücretsiz olarak siteden takip edilebilecek. Ayrıca, Türk Kızılayı'nın son haberleri de sitede yer alacak" ifadesinde bulundular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!